Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας τιμωρεί την Μυρσίνη!

Ο Θωμάς αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τη σχέση του με τη Μυρσίνη στον Δούκα και ο τελευταίος αποφασίζει να τιμωρήσει τη γυναίκα του.

Μπορεί με τον ερχομό του στο Διαφάνι, ο Θωμάς να έδειξε πως έχει συναισθήματα και καλή καρδιά -όταν θέλει- στους ανθρώπους που εκτιμάει, όπως η Ελένη και ο Νέστορας, αλλά σε κάθε ευκαιρία του βγαίνει ο πραγματικός του εαυτός, αυτός του προδότη, όταν δεν του κάνουν τα χατίρια! Στην παγίδα αυτή έπεσε και η Μυρσίνη, η οποία ήταν εκείνη που τον έφερε στο χωριό! Οταν εκείνος της ζητάει να σώσει την Ελένη από την καταδίκη, εκείνη αρνείται, χωρίς να ξέρει την παγίδα που της έχει στήσει και που θα της κοστίσει τον γάμο της με τον Δούκα!

Ο Θωμάς στέλνει τις γυμνές φωτογραφίες στον Δούκα

Ο Θωμάς θυμωμένος και εξοργισμένος με τη Μυρσίνη αποφασίζει να την εκδικηθεί: «Επαιξες και έχασες, Μυρσίνη», μονολογεί, βάζει τις φωτογραφίες της σ’ έναν φάκελο και τις στέλνει στον Δούκα. Η Αγορίτσα δίνει στον Δούκα την αλληλογραφία του και εκείνος τη βάζει στην τσάντα του και νωρίς το ξημέρωμα, αφού αποχαιρετά την οικογένεια του, φεύγει από το Διαφάνι και μετακομίζει σε μυστική τοποθεσία. Την ίδια ώρα η αστυνομία εισβάλλει στο σπίτι των Σεβαστών και κάνει άνω-κάτω το γραφείο του για να βρεθούν στοιχεία που τον ενοχοποιούν! Η αστυνομία, όμως, συλλαμβάνει και τον Τόλλια, ενώ η Παγώνα μένει πίσω συγκλονισμένη, με την Ουρανία και τη Ρίζω να τη στηρίζουν. Ο Δούκας στο μέρος που βρίσκεται κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα για το τι συμβαίνει στο Διαφάνι και για να ηρεμήσει αποφασίζει να ανοίξει και να διαβάσει την αλληλογραφία του. Κάποια στιγμή πιάνει στα χέρια του έναν φάκελο χωρίς όνομα. Τον ανοίγει και βλέπει σοκαρισμένος τις γυμνές φωτογραφίες της Μυρσίνης με ένα σημείωμα μέσα από τον Θωμά που γράφει: «Αυτή ήταν η πληρωμή της γυναίκας σου! Με αυτά τα χρήματα πληρώθηκε ο δικηγόρος Ελένης». Ο Δούκας γίνεται έξω φρενών! Σκίζει το γράμμα και μονολογεί: «θα σε σκοτώσω Μυρσίνη».

Η τιμωρία της Μυρσίνης

Ο Δούκας με τις φωτογραφίες στα χέρια του χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και δεν ξέρει πως να αντιδράσει. Θέλει να γυρίσει στο Διαφάνι και να τη σκοτώσει για την προδοσία της, αλλά η αγάπη του για εκείνη δεν τον αφήνει να πάρει τέτοια απόφαση. Όμως το σατανικό του μυαλό σκαρφίζεται μια χειρότερη και από τον θάνατο τιμωρία: Να της συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV24 όταν ο Δούκας επιστρέψει και πάλι στο Διαφάνι, εκείνος δεν θα αναφέρει ποτέ ξανά το όνομα της, δε θα της απευθύνει ποτέ ξανά τον λόγο και θα κάνει σαν να μην υπάρχει στο σπίτι. Θα την αγνοεί επιδεικτικά και εκείνη θα μαραζώνει από τη συμπεριφορά του. Τυπικά μπορεί να συνεχίζουν να είναι παντρεμένοι, αλλά ουσιαστικά θα είναι χωρισμένοι και θα κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια. Η Μυρσίνη θα «καταδικαστεί» να ζει σ’ έναν λευκό γάμο.