Αλίκη: Η βιντεοταινία που γυρίστηκε αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Αλήθεια ή αστικός μύθος;

Τη δεκαετία του ογδόντα οι βιντεοταινίες ήταν μονόδρομος για πολλούς μεγάλους πρωταγωνιστές του κινηματογράφου. Είχαν ήδη υποκύψει στον (μεγάλο οικονομικό) πειρασμό η Ζωή Λάσκαρη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Κώστας Βουτσάς και πολλά άλλα ονόματα της χρυσής εποχής του σινεμά. Μιλάμε βέβαια για μια εποχή που τα σήριαλ των δύο κρατικών καναλιών ήταν ελάχιστα και η ιδιωτική τηλεόραση φάνταζε σαν ένα μακρινό όνειρο.

Για χρόνια ακουγόταν πως οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής είχαν προσελκύσει την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά εκείνη ήταν πάντα αρνητική.

Μέχρι τη στιγμή που ο παλιός της συνεργάτης Γιώργος Καραγιάννης φαίνεται να της κάνει μια πολύ δελεαστική πρόταση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο

Σενάρια καταφθάνουν συνεχώς αλλά η Αλίκη τα απορρίπτει όλα. Ανάμεσά τους φημολογείται πως υπήρχαν και κάποια  του Βασίλη Μανουσάκη και του Παύλου Μάτεσι.  Τελικά θα επιλέξει αυτό της της Ζάννας Αρμάου , το οποίο ήταν βασισμένο σε μια ιδέα της ίδιας της Αλίκης.

Η Αγγέλα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) είναι μια δυναμική και επιτυχημένη μπίζνες γούμαν , γύρω στα 40 , παντρεμένη με τον Άκη (Αλέκος Αλεξανδράκης) και με δυο παιδιά.

Σε ένα ταξίδι της στην Αίγυπτο γνωρίζεται με τον 27χρονο Αλέξη (Κώστα Σπυρόπουλο) και ζουν ένα τρελό αλλά πρόσκαιρο ειδύλλιο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δεν ξανασυναντιούνται. Εκείνη πέφτει στη ρουτίνα της δουλειάς της , βάζοντας πάνω απ’ όλα την καριέρα της.

Αποτέλεσμα εικόνας για αλικη σπυροπουλος

Κάποια στιγμή όμως και μετά από σειρά γεγονότων η Αγγέλα και ο Αλέξης όχι μόνο ξανασυναντιούνται αλλά πείθονται να μείνουν μαζί.

Αρχικός τίτλος ήταν το «Μια στιγμή , δυο στιγμές», μέχρι να καταλήξουν στο «Ο ένας για τον άλλον».

Τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο αδερφός της Αλίκης, Τάκης Βουγιουκλάκης.

Οι φήμες θέλουν την ταινία να έχει γυριστεί και μοιράστηκαν κανονικά διαφημιστικές αφίσες στα βίντεο κλαμπ. Για άγνωστους λόγους η ταινία δεν κυκλοφόρησε ποτέ.