Ανοίγει ξανά το ιστορικό αναψυκτήριο “Αλάσκα” στο Κεφαλάρι

Στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον της Πλατείας Κεφαλαρίου ξαναζωντανεύει  η «Αλάσκα», μετά και την έκδοση της οικοδομικής άδειας (15703/4-2-2019). Οι εργασίες των τεχνικών συνεργείων έχουν ξεκινήσει και θα επαναλειτουργήσει εντός του έτους.

Σχεδόν είκοσι (20) χρόνια δεν είχε προχώρησε καμία εργασία για την αποκατάσταση του χώρου, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε τόπο εναπόθεσης απορριμμάτων, αισθητικής ρύπανσης και υγειονομικής υποβάθμισης της περιοχής.

Η Διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος έχουν προτεραιότητα την αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας. Το έπραξαν με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα σε δημοτικά κτήρια όπως ο Νάρκισσος και η Αλάσκα. Μετά τη διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου στην Εκάλη τακτοποιήθηκε και το ακίνητο στο Κεφαλάρι, η «Αλάσκα» που απαιτούσε πιο περίπλοκες και χρονοβόρες ενέργειες. Ακολουθήθηκαν διαδικασίες όπως: τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, αρχιτεκτονική προμελέτη, φάκελο δημοπράτησης κ.α. προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαδικασία δημοπράτησης της μίσθωσης του κτηρίου.

Επιλέχθηκε η πιο γρήγορη λύση υλοποίησης του έργου με την οποία ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικοί σκόπελοι και δεν επιβαρύνθηκαν οι δημότες της Κηφισιάς ούτε ένα ευρώ.

 

Το νέο κτήριο της  «Αλάσκα» σύμφωνα με τη μελέτη θα είναι εναρμονισμένο με το άμεσο αλλά και ευρύτερο δομημένο περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκεται μέσα στο παραδοσιακό τμήμα της Κηφισιάς  αλλά και  σε σημείο με σημαντικές τουριστικές υποδομές και υψηλή εμπορική κίνηση.

Η μορφή της νέας «Αλάσκα» διατηρεί τα χαρακτηριστικά της μελέτης (1960) του σημαντικού αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Παπαγεωργίου- Βενετά, στο κτίσμα, εναρμονισμένα με τα σύγχρονα στοιχεία της περιοχής. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, το ισόγειο κτίσμα διατηρεί την λιθοδομή στην τοιχοποιία  του και μάλιστα στις ίδιες θέσεις με το αρχικό κτίσμα της Αλάσκα του 1960. Επιπλέον στον όροφο και τα  περιφερειακά κτίσματα κυριαρχούν μεγάλα ανοίγματα και επιφάνειες χωρίς έντονη αρχιτεκτονική μορφολογία ώστε να αναδεικνύεται το αρχικό κτίσμα.