Κίτρινος Τύπος: Τα πικάντικα, τα σκανδαλώδη (και τα εξωφρενικά) εξώφυλλα του «Οικογενειακού Θησαυρού»

Αλίκη-Βλάσης, Τόλης-Τζούλια, Ωνάσης, Φλωρινιώτης, Φρειδερίκη, Μαρινέλλα, Κούρκουλος, Βίσση, Γκιωνάκης-Κοζανιτά. Πάθη, δάκρυα, εγκλήματα, θυρίδες, βίλλες, καλλιστεία και πορνό. Μπόνους: ο γάμος Μοσχολιού-Κραουνάκη. Σκάνδαλα κρεμασμένα στα μανταλάκια, πολλά χρόνια πριν κατακλύσουν την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Υπάρχει κάτι πολύ διασκεδαστικά αμήχανο στο να διαβάζεις τους κραυγαλέους τίτλους ενός λαϊκού (τότε δεν υπήρχαν οι όροι lifestyle και gossip) περιοδικού, χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Παλιό, καλό κρασί, ξεθυμασμένη Κόκα Κόλα, ή μήπως η απόδειξη πως τα ταπεινά ένστικτα του κοινού δεν άλλαξαν καθόλου;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τη δεκαετία του ογδόντα οι τίτλοι του περιοδικού γίνονται ακόμη πιο σκληροπυρηνικοί, σε κάποιες περιπτώσεις χυδαίοι. Είναι η δεκαετία που εισάγει επίσημα στην ελληνική δημοσιογραφία τη  συνήθεια της κλειδαρότρυπας.

Οι αναγνώστες έχουν πλέον εθιστεί στη φθήνια, στο «απαγορευμένο», στο υποτιθέμενο «μυστικό». Χρειάστηκε όμως να έρθει η ιδιωτική τηλεόραση για να απενοχοποιηθεί πλήρως αυτού του είδους η «δημοσιογραφία’’. Να γίνει κοινής αποδοχής  από τα μεγάλα κανάλια, πριν πάρει τη σκυτάλη το διαδίκτυο.

Ο «Οικογενειακός Θησαυρός» που υπήρχε ως τίτλος από τη δεκαετία του 1920, κυκλοφόρησε για τελευταία φορά το 1997.