Ο Dries Van Noten για την κολεξιόν SS 2021

Την κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, ο Dries Van Noten τη δημιούργησε κατά τη διάρκεια του «λουκέτου», τουλάχιστον τα πρώτα στάδιά της.

Εργαζόταν από το σπίτι του, έξω από την Αντβέρπη του Βελγίου, και επικοινωνούσε με τους συνεργάτες του στο Zoom. Για πρώτη φορά, η κολεξιόν αυτή είναι ένα «show» για γυναίκες και άντρες από τον Van Noten. Και την απολαμβάνουμε μέσω του φωτογραφικού φακού της Viviane Sassen.

«Φυσιολογικά, προσεγγίζω τις κρεασιόν για άντρες και αυτές για τις γυναίκες από εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, αλλά αυτή τη φορά ήθελα μία μόνον οπτική γωνία, ήθελα να σχεδιάσω μια μεγάλη κολεξιόν» εξηγεί στο AnOther. «Σε τελευταία ανάλυση, ποιον ενδιαφέρει αν είσαι άντρας ή γυναίκα; Αλλά ήταν καλό να έχεις, από την πολλή αρχή, έναν διάλογο μεταξύ των κρεασιόν για άντρες και αυτών για γυναίκες».

Ο σχεδιαστής μόδας και οι στενοί συνεργάτες του ταξίδεψαν στο Ρότερνταμ, όπου η Ολλανδή φωτογράφος έκανε τη φωτογράφιση. «Με τη Viviane, από την μια μεριά υπάρχει περιορισμός, μινιμαλισμός και από την άλλη, πολλή υπόδειξη και αυτό ήταν που επιζητούσα. Για εμένα, ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Να βλέπω πόσο σαφής είναι, πόσο γρήγορη μερικές φορές. Πραγματικά, μ’ αυτόν τον τρόπο η κολεξιόν ζωντάνεψε. Υπάρχει αυτή η φρεσκάδα, αυτή η αίσθηση ζωής που είναι τόσο έντονη στις φωτογραφίες της. Και λάτρεψα την ιδέα της φωτεινότητας, των λευκών σύννεφων που έπλεαν στον καθαρό γαλανό ουρανό» είπε.

Για το πώς οδηγήθηκε στις αισθητικές επιλογές των κρεασιόν αυτής της κολεξιόν, αφηγήθηκε: «Ήταν καιρός να σκεφτούμε τι θα είναι, στο μέλλον, σημαντικό· θα εξακολουθεί να υπάρχει μόδα στο μέλλον; Μιλώντας με την ομάδα μου, ένα πράγμα έγινε ξεκάθαρο: η κολεξιόν έπρεπε να είναι μάλλον απλή, μάλλον ειλικρινής αλλά όχι βαρετή – όλο φρεσκάδα και αισιόδοξη».


loading...