Προσοχή! Τι θα συμβεί αν γκουγκλάρετε το όνομα της Έλενας Ακρίτα;

Η Μπέττυ Ντέιβις είπε κάποτε: «Όταν ένα άντρας λέει τη γνώμη του, είναι άντρας. Όταν μια γυναίκα λέει τη γνώμη της είναι σκύλα».

Η δημοσιογράφος / συγγραφέας / σεναριογράφος / ηθοποιός / Facebook Sensation Έλενα Ακρίτα τελικά έχει  ξεσπάσματα ή απλά λέει τη γνώμη της (για τα πάντα); Σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος που εκφράζει τις απόψεις του για τα θέματα της καθημερινότητας -και όχι μόνο- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Κάποιοι το κάνουν πιο συχνά και με πιο έντονο τρόπο.

Δεν είναι όμως πολλοί εκείνοι που κάθε τους κουβέντα αναπαράγεται από ένα μεγάλο μέρος του τύπου. Οι γυναίκες που οι απόψεις τους απασχολούν μαζικά τα μίντια, είναι ακόμη λιγότερες.

Οι φανατικοί αναγνώστες της μιλούν για μια πανέξυπνη γυναίκα με αιχμηρή πένα. Η άλλη πλευρά κάνει λόγο για ένα εγωμανές άτομο που βρίσκεται σε ένα συνεχές, απεγνωσμένο κυνήγι της προσοχής των άλλων.

Άραγε αν  η Έλενα Ακρίτα ήταν άντρας κι έλεγε ακριβώς τα ίδια πράγματα (με αυτή τη συχνότητα) θα μιλούσαμε για ξεσπάσματα; Μήπως τότε τα έλεγε απλά “έξω από τα δόντια”, ή μήπως θα ακούγονταν πιο βαρείς χαρακτηρισμοί;