Το τελευταίο σινεμά πορνό της Μαδρίτης είναι πλέον πολυχώρος πολιτισμού

Ένα παλιό σινεμά «ταινιών-σεξ» στη Μαδρίτη προσφέρει πλέον γαστρονομικές απολαύσεις και αποκτά πολιτιστικό χαρακτήρα.

Η ιστορία του Sala Equis ξεκινάει το 1913 φιλοξενώντας τα γραφεία της εφημερίδας El Imparcial μέχρι το κλείσιμο της το 1933. Στη συνέχεια ο χώρος μετατρέπεται σε κινηματογράφο με το όνομα Alba. Μέχρι τη δεκαετία του ογδόντα θα προβάλλει χολυγουντιανά μπλόκμπαστερ, τα οποία όμως με τον καιρό θα αντικατασταθούν από ταινίες πόρνό με τις οποίες και θα κλείσει και τον κύκλο του το 2015.

Τώρα πια όμως το τελευταίο πορνό σινεμά της πόλης είναι ένας πολυχώρος πολιτισμού που φιλοξενεί μπαρ, εστιατόριο, αίθουσα κινηματογραφικών προβολών (διαφορετικού πλέον χαρακτήρα) και μουσική σκηνή.

 

Η παλιά αίθουσα προβολών ανακαινίστηκε πλήρως και τα 55 της καθίσματα ντύθηκαν με πολυτελές κόκκινο βελούδο, ενώ άλλαξε και ο φωτισμός του χώρου. Οι υπεύθυνοι του Sala Equis αποφάσισαν να μην αλλάξουν όμως τα πάντα για να τιμήσουν το ενδιαφέρον παρελθόν του χώρου που τους φιλοξενεί. Η πρόσοψη του κτιρίου παρέμεινε η ίδια, όπως  οι τοίχοι και τα πατώματα. Διατηρήθηκε επίσης για λόγους νοσταλγίας και το παλιό ηχοσύστημα του σινεμά για τις κλασικές ταινίες που θα παίζονται.

 

 

 

 

 

Το Sala Equis είναι ένας χώρος που για έναν αιώνα παραμένει ζωντανός αλλάζοντας πρόσωπα και εξυπηρετώντας διαφορετικές ανάγκες της κάθε εποχής. Άραγε ποια θα είναι η επόμενη μορφή του;