«Αγκαλιά»: Ένα μνημείο για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τη σύζυγό του

Ένα μοναδικό μνημείο πρόκειται να εγκαινιαστεί τον Οκτώρβιο του 2022 στο πιο παλιό πάρκο των ΗΠΑ. Αυτό το ιδιαίτερο έργο τέχνης είναι αφιερωμένο στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τη σύζυγό του.

Η Κορέτα Σκοτ Κινγκ μάλιστα ήταν μία αμερικανή συγγραφέας και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των πολιτών και έκανε μεγάλο αγώνα για την ισότητα των ανθρώπων.

Το μνημείο αυτό εκπέμπει ιδιαίτερα νοήματα, καθώς πρόκειται για δύο ζευγάρια χέρια (χωρίς το σώμα), σε μια τρυφερή αγκαλιά, μια χειρονομία που βασίζεται σε φωτογραφία του ζεύγους να σφίγγει ο ένας τον άλλον στην αγκαλιά του μετά τη βράβευση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ με το Νόμπελ Ειρήνης του 1964.

«Η Αγκαλιά» είναι ένα χάλκινο γλυπτό, ύψους σχεδόν επτά μέτρων, το οποίο σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Χανκ Γουίλις Τόμας σε συνεργασία με ομάδα αρχιτεκτόνων από τη MASS Design Group για λογαριασμό του Boston Common.

Επικεφαλής της υλοποίησης του πρότζεκτ – χρονολογείται από το 2016 – είναι η μη κερδοσκοπική King Profit, αφοσιωμένη στη διάδοση της κληρονομιάς του ζεύγους Κινγκ.

«Η Βοστώνη έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη πόλη στη χώρα που θα αναδυθεί την περίοδο μετά τον εμβολιασμό ως τόπος που ενσαρκώνει τις αξίες της δικαιοσύνης» δήλωσε στο Artnet News, ο εκτελεστικός διευθυντής της King Profit, Imari Paris Jeffries.

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ πριν, ο κόσμος θέλει να “αγκαλιάσει” φίλους, αγαπημένους και ο ένας τον άλλον. Αυτό το γλυπτό είναι ένα σύμβολο αυτού του συναισθήματος» πρόσθεσε.

Όταν επελέγη το δικό του σχέδιο, ο Hank Willis Thomas είχε, σε ανακοίνωση, πει ότι οι Κινγκ είναι «ένα μνημειώδες παράδειγμα της ικανότητας της αγάπης να πλάσει την κοινωνία».

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...