Αναβάλλονται τα Βραβεία Όσκαρ 2021

Για δύο μήνες αναβάλλεται η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας του Κινηματογράφου ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί κανονικά με κόσμο και να μην μείνει άδειο το κόκκινο χαλί.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος Τύπου της διοργάνωσης και του τηλεοπτικού δικτύου ABC ανακοίνωσε την κανονική διοργάνωση και πραγματοποίηση της τελετής, διαβεβαιώνοντας παράλληλα και το κοινό πως η Ακαδημία εξετάζει το Dolby Theatre – εκεί όπου γίνεται παραδοσιακά η απονομή – ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για την υγεία των παρευρισκόντων.

Η Ακαδημία είχε ήδη γνωστοποιήσει πως η τελετή αναβάλλεται για τις 25 Απριλίου του 2021, κάτι που γίνεται πρώτη φορά στα 93 χρόνια της διοργάνωσης.

«Για πάνω από έναν αιώνα, οι ταινίες έχουν παίζει σημαντικό ρόλο στο να μας εμπνέουν, να μας καθησυχάζουν και να μας διασκεδάζουν ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές μας. Και σίγουρα αυτό έκαναν και φέτος», είπαν ο πρόεδρος και ο διευθυντής της Ακαδημίας, σε από κοινού δήλωσή τους.

Αποφασισμένη φαίνεται η Ακαδημία να πραγματοποιήσει το γεγονός φέτος όπως είθισται και για αυτό αναφέρει στην ανακοίνωση της αναβολής πως είναι ένας τρόπος «να μπορέσουν οι κινηματογραφιστές να έχουν μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των εργασιών τους».

Τα βραβεία Όσκαρ δεν είναι η πρώτη εκδήλωση υψηλού προφίλ που χρειάστηκε να τροποποιήσει τον τρόπο ή την ημερομηνία διεξαγωγής της ή και τα δύο.

Τα βραβεία ΕΜΜΥ πραγματοποιήθηκαν χωρίς κοινό και τα βραβεία BAFTA παραδόθηκαν μέσω βιντεοκλήσης στους νικητές. Οι Χρυσές Σφαίρες έχουν αναβληθεί για τις 28 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, όπως και τα Critic’s Choice και τα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών για τον Μάρτιο του 2021.

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News 


loading...