Ανοίγουν τα σινεμά και στο Λος Άντζελες: «Καλώς ήλθατε»

Δύο από τα μεγαλύτερα multiplex της αλυσίδας AMC άνοιξαν στο Λος Άντζελες, που μετά την Νέα Υόρκη υποδέχεται με τη σειρά του και πάλι το κοινό στις αίθουσες.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter το κοινό επέλεξε μεταξύ των ταινιών που προβάλλονταν την ήδη πολυβραβευμένη και επιπλέον, υποψήφια για 6 Όσκαρ ταινία της Κλόε Ζάο «Nomadland».

Πριν από την προβολή, εμφανίστηκε στην οθόνη σποτ με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα -όπως η συνεχή χρήση μάσκας και στη συνέχεια, το απλό, αλλά πλήρες νοήματος μήνυμα «Καλώς ήλθατε και πάλι στο σινεμά».

Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ανταπόκριση που είναι κατά κανόνα συνδεδεμένη με το τέλος της προβολής μίας ταινίας.

Η AMC, η μεγαλύτερη αλυσίδα στις ΗΠΑ, θα ανοίξει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και άλλες αίθουσες της, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι λειτουργούν ξανά τα σινεμά στος Λος Άντζελες, την καρδιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας, έχει έναν υψηλό συμβολισμό.

Οι κινηματογράφοι λειτουργούν με πληρότητα 25% και μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανοίξουν και τα μουσεία.

Από τους πρώτους που στάθηκαν στη σειρά ήταν και ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν, υπέρμαχος της κινηματογραφικής εμπειρίας, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως (και κατά του streaming), ο οποίος έσπευσε να δει την ταινία «Judas and the Black Messiah».

MARIO ANZUONI VIA REUTERS
Κρίστοφερ Νόλαν

huffingtonpost.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...