Αρχαιολόγοι βρήκαν στη Σμύρνη τα ερείπια του ναού της Αφροδίτης

Μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι στη Σμύρνη, καθώς έφεραν στο φως ερείπια από ναό της Αφροδίτης. Η ηλικία του χρονολογείται από τον 6ο αιώνα προ Χριστού.

Οι ανασκαφές στη Σμύρνη έγιναν σε μία έκταση 1.600 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 35 προϊστορικούς οικισμούς. Οι 16 από αυτούς χρονολογούνται από την Ύστερη Νεολιθική Εποχή, έως το 4.500 π.Χ., ωστόσο, το σημαντικότερο εύρημα ήταν ο ναός της Αφροδίτης, ηλικίας περίπου 2.500 ετών.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της dailysabah, η επικεφαλής της ανασκαφής, Ελίφ Κοπαράλ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αρχαιολογίας και Καλών Τεχνών «Mimar Sinan» ανέφερε ότι οι επιστήμονες θα μπορούσαν να αποκτήσουν, με τα συγκεκριμένα ευρήματα, σημαντική γνώση για την τεράστια κοινωνικοοικονομική δομή αυτής της περιόδου.

«Εξερευνώντας την επιφάνεια, ανακαλύψαμε τον ναό της Αφροδίτης, που χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. Εκείνη την εποχή, η θεά της ομορφιάς ήταν μία από τις πλέον σεβαστές. Αυτό είναι ένα καταπληκτικό και εντυπωσιακό εύρημα», τόνισε η Κοπαράλ.

Τα πρώτα ίχνη του ναού ανακαλύφθηκαν από την ομάδα αρχαιολόγων το 2016.

Ο επικεφαλής της αποστολής επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, οι επιστήμονες συνεργάστηκαν στενά με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης, οι οποίοι βοήθησαν στην προστασία των ιστορικών αξιών από το να λεηλατηθούν από αρχαιοκάπηλους και κυνηγούς θησαυρών.

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...