Έχετε άγχος; Αυτές οι τροφές το καταπολεμούν

Λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, το άγχος μας καταβάλλει σε σημαντικό βαθμό.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες τροφές που βοηθούν στην καταπολέμησή του. Τα ζυμαρικά, αλλά και γενικά οι υδατάνθρακες (πατάτες, δημητριακά κ.α.) βοηθούν στη σύνθεση σεροτονίνης, της ορμόνης που ελέγχει την διάθεση.

Οι συγκεκριμένες τροφές είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, που βοηθούν να διατηρείται το σάκχαρο του αίματος σταθερό, ενώ παράλληλα εμποδίζουν τις αυξομειώσεις στα επίπεδα ενέργειας. Κάπως έτσι, καταπολεμάται το άγχος.

Τα μυρωδικά στο φαγητό είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να αποβάλλετε το στρες. Ο βασιλικός, η δάφνη, η ρίγανη, το δεντρολίβανο και ο δυόσμος, με την έντονη μυρωδιά τους, μπορούν να σας ηρεμήσουν και να σας ταξιδέψουν.

Ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας θα σας ανεβάσει τη διάθεση. Η σοκολάτα υγείας περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και τρυπτοφάνη που μεταβολίζεται σε σεροτονίνη (ορμόνη που ελέγχει την διάθεση), όπως επίσης και ποσότητες σεληνίου και μαγνησίου που βοηθούν στην ψυχική εφορία.

Οι ξηροί καρποί βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώσει. Αυτοί είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο, που ηρεμεί το νευρικό σύστημα, αφού εμποδίζει σημαντικά την είσοδο διεγερτικών ερεθισμάτων στον εγκέφαλο.

Τέλος, η ζάχαρη με μέτρο μπορεί, όπως φαίνεται, να μειώσει το στρες, να δώσει ενέργεια και πιο πολλή συγκέντρωση.

vradini.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...