Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμοίρη

Την είδηση του θανάτου της Γιώτας Σοϊμοίρη ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στα social media.

Η Γιώτα Σοϊμοίρη, η αγαπημένη ηθοποιός που είδαμε σε δεκάδες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρόνων, όπως αποκάλυψε μέσα από μια συγκινητική ανάρτησή του στα social media, ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

«Σήμερα έφυγε από την ζωή μια σπουδαία κυρία του κινηματογράφου των μελό ταινιών του ’60 και ’70 και του θεάτρου, η Γιώτα Σοϊμοίρη… Μία σοβαρή Κυρία, σπουδαία μητέρα τεσσάρων υπέροχων παιδιών, πρώτη σύζυγος του σεμνού ηθοποιού Χάρη Παναγιώτου. Τη γνώρισα από κοντά, γλυκιά μου Γιώτα με τι ωραίο τρόπο και πόσο όμορφα μου φέρθηκες όταν πρωτοσυναντηθήκαμε. Καλό ταξίδι. Θα σε θυμόμαστε με αγάπη», έγραψε ο ηθοποιός.

Η Γιώτα Σοϊμοίρη είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως «Η κόμισσα της φάμπρικας», «28η Οκτωβρίου ώρα 5:30», «Μάχη της Κρήτης» κ.α. Ήταν κόρη αξιωματικού χωροφυλακής και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε το 1962.

eidiseis.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...