Εκλογές μετά… Βαΐων στις 9 ΑπριλίουΟ χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές και όσο πλησιάζουμε στην ημέρα που θα προκηρυχθούν τα κομματικά επιτελεία μαρσάρουν τις μηχανές με την «μάχη» της ψήφου να έχει αρχίσει για τα καλά. Αυτό, φαίνεται και από το «φορτωμένο» πρόγραμμα όλων των μονομάχων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού ο οποίος όπως αποφασίστηκε και στην πρόσφατη μεγάλη εκλογική σύσκεψη στην Πειραιώς θα κινείται μια εβδομάδα εντός Αττικής και μία στην Περιφέρεια, έτσι ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της Επικράτειας αλλά και να μην μείνει πίσω το κυβερνητικό έργο. Οδηγός, και οι δημοσκοπήσεις που πλέον δημοσιοποιούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση και δείχνουν μια εδραιωμένη διαφορά από 6 έως 7 μονάδες ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Vradini.gr η πρώτη κάλπη θα στηθεί στις 9 Απριλίου και κατά συνέπεια, οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν στις 14 Μαΐου. Εκτός από τις περιοδείες το κυβερνητικό επιτελείο έχει προγραμματίσει και θεματικές συνεντεύξεις Τύπου του πρωθυπουργού με πρώτη αυτή που θα παραχωρηθεί την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 12.30 και θα αφορά την οικονομία. Η εντολή του πρωθυπουργού στους κομματικούς επιτελείς είναι να αντιμετωπιστεί η πρώτη κάλπη ως η πιο κρίσιμη καθώς το αποτέλεσμά της όπως έχει πει πολλές φορές θα κρίνει και το νικητή της επόμενης αλλά και την αυτοδυναμία.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος βρέθηκε στο Νταβός της Ελβετίας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εκτός από τις επαφές που είχε με κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους για την προσέλκυση επενδύσεων εξέφρασε μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN την βεβαιότητα ότι θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές. Όπως είπε η κυβέρνησή του έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της και μέσα από τις πολιτικές της επιλογές έχτισε σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Δήλωσε ακόμα ότι λόγω της πολύ καλής πορείας της ελληνικής οικονομίας η ύφεση δεν θα περάσει τα ελληνικά σύνορα και πως επίσης μετά τις εκλογές η χώρα μας θα αποκτήσει την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα η οποία θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομία.

Οι δημοσκοπήσεις
Το μπαράζ δημοσκοπήσεων που παρουσιάζονται τα τελευταία 24ωρα δείχνουν τη ΝΔ σταθερά πρώτο κόμμα τόσο στις πρώτες όσο και στις δεύτερες εκλογές. Πιο πρόσφατη είναι αυτή της Metron Analysis για το Mega. Η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ 11-17 Ιανουαρίου και η ΝΔ παίρνει ποσοστό 28,7% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνών κόμμα χάνει 0,4 μονάδες από τον Δεκέμβριο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να χάνει 0,6 μονάδες.

Τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος κυμαίνονται από 29,7% έως 34%, και εμφανίζει μικρές απώλειες ή μικρή αύξηση.

Το ζητούμενο όμως και το επιδιωκόμενο είναι η αυτοδυναμία.

Στο Μαξίμου διαβάζουν προσεκτικά τις λεπτομέρειες στις δημοσκοπήσεις και ειδικά σε όσα απαντούν οι πολίτες για την οικονομία, τον πληθωρισμό, την ακρίβεια. Αυτό που επίσης επισημαίνουν οι αναλυτές του κυβερνώντος κόμματος είναι ότι η ΝΔ κερδίζει σε για τομείς όπως η εξωτερική πολιτική ή ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας.

Αυτό που επίσης βλέπουν είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει ικανός να κεφαλαιοποιήσει τις απώλειες του κυβερνώντος κόμματος καθώς διαρκώς κινείται κάτω από 30%.

Ακολουθήστε τo ΕΝΘΕΤΟ στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν!


 


loading...