Εκοιμήθη ο πρώην πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος

Εκοιμήθη ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, μετά από πολύμηνη μάχη με προβλήματα υγείας. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος το 2005 μετά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση των οικονομικών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και αλλά και για κάποιες αγοραπωλησίες της εκκλησιαστικής περιουσίας στους Αγίους Τόπους.

«Ο Πατριάρχης πρ. Ιεροσολύμων Ειρηναίος, ο πολύπαθος, καλοκάγαθος, αγιασμένος από τον μεγάλο Σταυρό που σήκωσε πέταξε στους Ουρανούς» γράφει στο Facebook o π. Τιμόθεος Ηλιάκης που έγινε ευρύτερα γνωστός ως πνευματικός του Ανδρέα Παπανδρέου και της Δήμητρας Λιάνη- Παπανδρέου.

«Άντεξε με Ιώβειο υπομονή και γενναιότητα την κακία των ανθρώπων και μάλιστα αυτών που ευεργέτησε, ευλογούσε τους πάντες δεν αγανάκτησε» προσθέτει ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης.

«Σαν γνήσιος Αγιοταφίτης έπρεπε να είναι στα Ιεροσόλυμα να ταφεί δίπλα στους Πατριάρχες Ιεροσολύμων, αλλά και εδώ μικροψυχία, κακία και φθόνος, μα δεν πειράζει τον τιμά ο Θεός και οι Άνθρωποι που τον αγάπησαν και του στάθηκαν. Περισσότερα για τα της κηδείας και ταφής θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα» αναφέρει επίσης.

Δείτε την ανάρτηση: 

Ακολουθήστε τo ΕΝΘΕΤΟ στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν!


loading...