Τα ισπανικά ΜΜΕ παρακολουθούν από χθες στενά την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς σύσσωμη η ισπανική βασιλική οικογένεια, μεταξύ των οποίων ο βασιλιάς Φελίπε με τη βασίλισσα Λετίθια, λόγω της στενής συγγένειας με την οικογένεια του εκλιπόντος, βρέθηκε στην Αθήνα.
Πέρα από τη βασιλομήτορα Σοφία, η οποία βρίσκεται εδώ και ημέρες στην Αθήνα, χθες έφθασαν ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, αλλά και ο βασιλιάς Φελίπε με τη βασίλισσα Λετίθια. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν έρθει οι κόρες του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας, πριγκίπισσες Κριστίνα και Ελενα, με τα παιδιά τους.
Η ισπανική βασιλική οικογένεια μαζί με τους υπόλοιπους γαλαζοαίματους και άλλους καλεσμένους της οικογένειας του Κωνσταντίνου, που είχαν έρθει στην Αθήνα από χθες, παρευρέθησαν στο δείπνο που παρέθεσε η οικογένεια του εκλιπόντος στο ξενοδοχείο «King George».
Σε αυτό το δείπνο, γράφουν τα ισπανικά ΜΜΕ, μπήκε ένα τέλος στην από πενταετίας κόντρα της βασίλισσας Λετίθια με τη Μαρί Σαντάλ.
Συγκεκριμένα, τα ισπανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «έκπληξη», αναφερόμενα στην αλά μπρατσέτα εμφάνιση της βασίλισσας Λετίθια της Ισπανίας και της Μαρί Σαντάλ.
Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια, κατά την άφιξή τους στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»
Ο Παύλος, ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ
Το δείπνο προς τιμήν των καλεσμένων στην κηδεία του τέως βασιλιά -Κράτησε τρεις ώρες
Το δείπνο, σύμφωνα με την El Mundo, κράτησε σχεδόν τρεις ώρες και ο βασιλικός οίκος των Βουρβώνων έδωσε το «παρών».
Ο Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία μετά την αποχώρησή τους από το δείπνο χθες το βράδυ
Μετά το τέλος του δείπνου, ο βασιλιάς Φελίπε έφυγε, συνοδευόμενος από τον εξάδελφό του Παύλο, ενώ πίσω τους βρίσκονταν -η μεγάλη έκπληξη, για τα ισπανικά μέσα- η βασίλισσα Λετίθια και η Μαρί Σαντάλ, αλά μπρατσέτα, με τις δύο γυναίκες να κουβεντιάζουν ζωηρά.
Ojo al detalle: la reina Letizia no solo se reconcilia con Marie-Chantal, también lleva una pulsera con el nazar (los típicos ojos griegos) pic.twitter.com/xhMoU2iC5a
— Núria Tiburcio (@nuriatiburcio) January 15, 2023
Ξανά αγαπημένες η βασίλισσα Λετίθια και η Μαρί Σαντάλ
Οπως γράφει η El Mundo, αυτή η επανένωση δείχνει ότι οι δύο γυναίκες έχουν επιδιορθώσει τα ρήγματα που τους χώριζαν στο παρελθόν και τα οποία έγιναν γνωστά το 2018, μετά τον καβγά της βασίλισσας Λετίθια και της πεθεράς της, βασίλισσας Σοφίας, έξω από τον καθεδρικό ναό της Πάλμα Ντε Μαγιόρκα. Τότε, η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, είχε επιχειρήσει να φωτογραφηθεί μπροστά από την εκκλησία με τις εγγονές της, στο τέλος της πασχαλινής λειτουργίας που παρακολούθησαν οικογενειακώς στη Μαγιόρκα, ώσπου μπήκε μπροστά της η νύφη της, βασίλισσα Λετίθια, την εμπόδισε και αντάλλαξαν έντονα κάποιες κουβέντες. Με απλά λόγια καβγάδισαν δημοσίως, με τον βασιλιά Φελίπε να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά και τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος να κοιτάζει σαστισμένος.
Dime qué tipo de royal prefieres y te diré quién eres
A. El príncipe Harry aireando los trapos sucios de la familia
B. La reina Letizia, el caso opuesto: intenta hacernos ver que se lleva bien con Marie-Chantal de Grecia en un funeral al que jamás quiso ir pic.twitter.com/vsCXy8KKAe
— Raúl Rodríguez (@Raul_rodo) January 15, 2023
Το βίντεο του καβγά είε γίνει τότε viral, με την Μαρί Σαντάλ να παίρνει τότε δημόσια θέση και να γράφει στο Twitter: «Έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο», καταδικάζοντας έτσι την βασίλισσα Λετίθια.
Sí, la que va cogida del brazo de la Reina Letizia es Marie Chantal de Grecia, su antigua 'archienemiga' https://t.co/rAZzPzuSCN pic.twitter.com/71cVjwX94E
— Bekia (@bekiaes) January 16, 2023
Η αντίδραση της Μαρί Σαντάλ, έγινε θέμα συζήτησης στην Ισπανία και αλλού, με κάποιες εφημερίδες να σημειώνουν πως ο Φελίπε, ο οποίος μέχρι τότε ήταν εξαιρετικά κοντά στην οικογένεια του Κωνσταντίνου, είχε απομακρυνθεί και πιο πολύ είχε κρατήσει αποστάσεις από το ζεύγος Παύλου και Μαρί Σαντάλ.
Χθες όμως, το βράδυ, οι δύο γυναίκες εμφανίστηκαν μαζί και συνοδευόμενες από τους συζύγους τους, τον Παύλο και τον Φελίπε.
Τατιάνα Μπλάτνικ και Νικόλαος στο χθεσινό δείπνο
Ζήτησε συγνώμη η Μαρί Σαντάλ
Σύμφωνα με την El Mundo, η Μαρί Σαντάλ φέρεται να ζήτησε συγνώμη από την βασίλισσα Λετίθια, με τη δεύτερη να την αποδέχεται και με την χθεσινοβραδινή κίνησή της – θέλησε να δείξει δημόσια τη συγχώρεση αυτή.
Υπενθυμίζεται πως οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν ξανά μόνο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά δεν υπήρχαν κοινές φωτογραφίες.
Χουάν Κάρλος και Σοφία μαζί, η δεύτερη έκπληξη της χθεσινής βραδιάς
Όπως σημειώνουν τα ισπανικά μέσα, μια ακόμη έκπληξη της χθεσινής βραδιάς ήταν και το γεγονός πως η βασίλισσα Σοφία έφυγε με τον σύζυγό της, τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος. Χουάν Κάρλος. Το τέως βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, μαζί με την Ειρήνη και την κόρη τους πριγκίπισσα Έλενα, ήταν και οι πρώτοι που έφυγαν από το εστιατόριο για να πάνε στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν
iefimerida.gr
Ακολουθήστε τo ΕΝΘΕΤΟ στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν!