Ένα αναπάντεχο σημάδι εξυπνάδας που δεν ξέρουν οι περισσότεροι

Το να είναι κάποιος μοναχικός δεν απαραίτητα μια δύσκολη συνθήκη

Αν προτιμάτε να μένετε μόνοι και οι φίλοι σας μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού, τότε είστε περισσότεροι έξυπνοι από τους υπολοίπους.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Psychology, η οποία μελέτησε την κοινωνική συμπεριφορά 15.000 ανθρώπων πριν καταλήξει στο συμπέρασμα πως όσοι είναι αντικοινωνικοί είναι και περισσότερο έξυπνοι.

Όπως εξηγεί η ίδια έρευνα, ένας άνθρωπος που είναι αντικοινωνικός αναπτύσσει, ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του αυτής, ένα δυναμικό χαρακτήρα και μια ισχυρή προσωπικότητα. Είναι δηλαδή σε θέση να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευκολία τα προβλήματα της ζωής απ’ ότι οι άνθρωποι που έχουν μάθει να λειτουργούν συνεχώς μέσα στο πλαίσιο μιας ομάδας.

Σύμφωνα με την Κάρολ Γκράχαμ, που ερευνά την οικονομία της ευτυχίας, «τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι όσοι διαθέτουν υψηλότερη ευφυΐα και ικανότητα να την χρησιμοποιούν, τείνουν να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο σε κοινωνικές επαφές, γιατί πολύ απλά εστιάζουν σε άλλους, μακροπρόθεσμους στόχους».

vradini.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...