Ένας πιλότος drone διασώζει ζώα σε παγκόσμιες ζώνες καταστροφής

Χρησιμοποιώντας ένα drone υψηλής τεχνολογίας με μια μεγάλη θερμική κάμερα, ο πιλότος του έχει αναπτύξει έναν τρόπο για να σώζει ζώα, τα οποία είναι εγκλωβισμένα κάτω από χαλάσματα ή παγιδευμένα σε δέντρα σε ζώνες καταστροφής.

Ο Ντάγκλας Θρον εμπνεύστηκε από τη χρήση ενός υπέρυθρου τηλεφακού για τον εντοπισμό γατιών έπειτα από πυρκαγιές.

«Σκέφτηκα ‘Φαντάσου να βάλεις αυτό τον υπέρυθρο τηλεφακό πάνω σε ένα drone, πόσα περισσότερα ζώα μπορείς στην πραγματικότητα να βρεις», λέει ο Θρον από το Tujunga Canyon της Καλιφόρνιας, όπου έκανε επίδειξη της χρήσης του drone του.

Το drone, το οποίο διαθέτει επίσης έναν προβολέα και φακό ζουμ, έχει το πλεονέκτημα να μην παράγει δυνατούς ήχους που θα μπορούσαν να τρομάξουν τα ζώα και μπορεί να εντοπίζει τραυματισμένα ή εγκαταλειμμένα ζώα πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνικές.

Μόλις εντοπιστεί ένα ζώο ο Θρον ή μια ομάδα μπορούν πλέον πεζή να το διασώσουν.

Ο Θρον εξηγεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας διετίας βρίσκεται στους δρόμους βοηθώντας στη διάσωση ζώων, από τις Μπαχάμες και το Πουέρτο Ρίκο ως την Αυστραλία, το Όρεγκον και τη Λουιζιάνα.

Στη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία στις αρχές του 2020 ο Θρον προσελήφθη από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση για να βρει όσα περισσότερα ζώα μπορούσε ανεξαρτήτως του πόσο μικρού μεγέθους ήταν.

Ο Θρον έχει σώσει εκατοντάδες ζώα μέχρι σήμερα και θέλει να επεκτείνει την επιχείρησή του εκπαιδεύοντας άλλους πιστοποιημένους πιλότους drone για να χρησιμοποιούν την υπέρυθρη τεχνολογία. Ένα από τα ζώα που έχει σώσει είναι ένα εγκαταλειμμένο σκυλάκι στα βουνά γύρω από το Σαν Μπερναντίνο.

Αφού το εντόπισε, το υιοθέτησε μαζί με την σύντροφό του και σήμερα ο Ghost (Το Φάντασμα) τους συντροφεύει στις περιπέτειές τους.

naftemporiki

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...