Εσείς περπατάτε μετά το φαγητό;

Μετά την κατανάλωση ενός γεύματος, οι περισσότεροι ξαπλώνουμε ή συνεχίζουμε να είμαστε καθισμένοι, αγνοώντας πόσο κακό κάνουμε στον οργανισμό μας. Αν ψάχνετε να βρείτε έναν τρόπο για να βελτιώσετε συνολικά την υγεία σας, τότε θα πρέπει να βάλετε τα αθλητικά σας παπούτσια αμέσως μετά το φαγητό.

Συγκεκριμένα τα οφέλη που έχει το περπάτημα μετά το φαγητό έχουν ως εξής:

Βελτιώνει τον μεταβολισμό

Μόλις τελειώσετε το γεύμα σας, ο οργανισμός σας πιάνει δουλειά και όλα τα συστατικά που καταναλώσατε, αρχίσουν να διασπώνται. Οι πρωτεΐνες, οι ηλεκτρολύτες, το νερό, οι βιταμίνες, οι υδατάνθρακες και τα άλλα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται και μεταφέρονται στα μέρη του σώματος που τα χρειάζονται. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί όταν περπατάμε μετά το φαγητό.

Ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το περπάτημα μετά το φαγητό, ρυθμίζει και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και 10 λεπτά περπάτημα μετά από ένα γεύμα συμβάλλουν στη βελτίωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Αυτό με τη σειρά του μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου και διαβήτη τύπου 2.

Συμβάλλει στη μείωση του άγχους

Όταν κάνουμε γυμναστική κι όταν περπατάμε ενεργοποιείται η έκκριση των ενδορφινών, των ουσιών που μειώνουν το άγχος. Έτσι, όταν κάνουμε τη βόλτα μας μετά το μεσημεριανό ή βραδινό μας, οι ενδορφίνες θα βελτιώσουν τη διάθεση μας, αλλά και τη συγκέντρωσή μας. Την ίδια ώρα, όταν περπατάμε παράγεται ακόμη μια σημαντική για το ανθρώπινο σώμα χημική ουσία και δεν είναι άλλη απ’ τη σεροτονίνη, η οποία συμβάλλει στον καλύτερο ύπνο, ρυθμίζει την όρεξη, βελτιώνει τη μνήμη και μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα.

Συμβάλλει σε έναν καλύτερο ύπνο

Όσο κι εάν θέλετε να κοιμηθείτε μετά από ένα γεύμα, καλύτερα να προτιμήσετε να κάνετε μια μικρή βόλτα στη γειτονιά σας, καθώς αυτή όντως θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Το περπάτημα μετά το γεύμα συμβάλλει σε έναν γρηγορότερο και πιο βαθύ ύπνο, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...