Φιλοτέχνηση καφάο(!) με ήρωες και σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης

Όλο και περισσότεροι δήμοι αναπτύσσουν τις δημιουργικές τους ανησυχίες εκεί που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και δεν απαιτούνται γραφειοκρατικές διαδικασίες.

H Ομάδα «Χρώματα και Όνειρα» λοιπόν, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821 προχώρησε στην φιλοτέχνηση καφάο με ήρωες και σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης.

Στην οδό Αγίας Λαύρας, το έργο απεικονίζει τον Παλαιό Πατρών Γερμανό με το λάβαρο της έναρξης της Επανάστασης ενώ πλησίον της οδού Μπουμπουλίνας, επί της οδού Αγ. Βαρβάρας, απεικονίστηκε η σημαντική αυτή αγωνίστρια του 1821. 

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο υπεύθυνος της δράσης, Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μητρέλος ευχαρίστησαν τον ταλαντούχο καλλιτέχνη των συγκεκριμένων έργων Φάνη  Γουλή για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα συνεχίζει να φιλοτεχνεί και να απεικονίζει με μορφές και γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας πολλά ακόμα σημεία της πόλης, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την μεγάλη εθνική επέτειο. Να δίνεις χρώμα όπου είναι εφικτό είναι μια καλή πρακτική. Από την άλλη μεριά θα πρέπει να υπάρξει κατά την άποψη μας και ένα μέτρο αλλά και προσεκτική επιλογή των σημείων που θα αποτυπώνονται οι μορφές των ηρώων του 1821. Η θέση ζωγραφικής αποτύπωσης των ανθρώπων αυτών μάλλον δεν είναι τα καφάο. Αλλά αυτό αποτελεί απλά μια άποψη και τίποτα παραπάνω. Ας μείνουμε στο γεγονός πως δήμοι όπως το παλαιό Φάληρο θέλησαν να κάνουν κάτι προς τιμήν τους. 

Παράλληλα υλοποιούνται διαδικτυακές επετειακές δράσεις ενώ από την ιστοσελίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τα σχολεία και τους λαογραφικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Επίσης θα παρουσιάζονται ανάλογες επετειακές πρωτοβουλίες και δράσεις πανεπιστημίων, μουσείων, πολιτιστικών ιδρυμάτων και φορέων.

in.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...