Γιατί δεν πρέπει να δίνετε σε άλλους τα ακουστικά σας

Τι μπορεί να συμβεί στην υγείας σας

Είναι γεγονός πως κατά καιρούς όλοι έχουμε δανειστεί ή δανείσει τα ακουστικά μας σε κάποιον φίλο ή γνωστό μας, ωστόσο αυτό θα πρέπει να σταματήσει ειδικά εν μέσω κορωνοϊού, διότι είναι μία από τις χειρότερες συνήθειες.

Το να βάζεις στα αυτιά σου ακουστικά άλλου ανθρώπου, είναι σαν να πλένεις τα δόντια σου με ξένη οδοντόβουρτσα. Υποθέτουμε, ότι τώρα που το διαβάζεις αυτό, σου έρχεται μια τάση για εμετό, οπότε σκέψου ότι το να δίνεις ή να παίρνεις ακουστικά άλλου, είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

Σύμφωνα με την Sujana Chandrasekhar, ωτορινολαρυγγολόγος στην ειδικότητα, μόνο αν έχουν περαστεί με αντισηπτικό είναι εντάξει να δώσεις κάπου τα ακουστικά, αν όμως δεν το κάνεις, τότε φλερτάρεις με το ρίσκο να μεταδώσεις και να σου μεταδώσουν βακτήρια, τα οποία αν αναπτυχθούν θα προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την κοινή οδοντόβουρτσα.

Συνεχίζει, μάλιστα, λέγοντας πως αν χρησιμοποιείς πολύ τα ακουστικά και τα πιέζεις βαθιά στο αυτί, τότε ενδέχεται να δημιουργήσεις επιφανειακή γρατζουνιά στο εσωτερικό του και να το κάνεις έτσι πιο επιρρεπές σε τυχόν μολύνσεις.

“Το αυτί, σε αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα, είναι ένα σκοτεινό, ζεστό και πρόσφορο έδαφος για αναπαραγωγή μικροβίων και μυκήτων”, εξηγεί η Sujana Chandrasekhar. Επομένως, μην δανείζεις πουθενά τα ακουστικά γιατί είναι πραγματικό ρίσκο για την υγεία σου.

vradini.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...