Γιατί Βέγγος και Χατζηχρήστος δεν ξαναμίλησαν ποτέ μετά τον “Ηλία του 16ου”

Μπορεί να έγραψαν ιστορία ως κινηματογραφικό δίδυμο στην ταινία “Ο Ηλίας του 16ου”, ωστόσο αυτό το φιλμ στάθηκε αφορμή και αιτία για να μην ξαναμιλήσουν ποτέ ο Θανάσης Βέγγος και ο Κώστας Χατζηχρήστος. Αυτό αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος έχει αφιερωθεί στις βιογραφίες Ελλήνων ηθοποιών και ως εκ τούτου γνωρίζει καλά τι συνέβαινε στα παρασκήνια.

Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό”, η πασίγνωστη σκηνή των δύο ηθοποιών στο αστυνομικό τμήμα προκάλεσε την οριστική ρήξη μεταξύ τους.

“Στον Ηλία του 16ου ο Θανάσης Βέγγος δεν ήξερε ότι θα φάει πραγματικά χαστούκια από τον Κώστα Χατζηχρήστο. Είχαν συνεννοηθεί ο Χατζηχρήστος με τον Σακελλάριο ότι θα πάει η σκηνή μια κι έξω, να μην την κάνουν δεύτερη φορά. Ο Θανάσης Βέγγος ξαφνιάζεται, δεν ξέρει τι να κάνει, να τον πλακώσει κι εκείνος στο ξύλο; Μετά από αυτή τη σκηνή, αυτοί οι δύο δεν ξαναμίλησαν ποτέ. Ο Θανάσης Βέγγος δεν δέχτηκε ποτέ να ξανασυνεργαστεί με τον Χατζηχρήστο μέχρι το τέλος της ζωής του” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κόντρα της Αρώνη με τον Παπαγιαννόπουλο, το χαστούκι και η συγγνώμη

Ο Μάκης Δελαπόρτας δε δίστασε να μιλήσει και για το τι συνέβαινε στα παρασκήνια μίας άλλης γνωστής ταινίας του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, τη “Μια τρελή τρελή οικογένεια”.

Συγκεκριμένα, ο ρόλος που ερμήνευσε τελικά η Μαίρη Αρώνη με μεγάλη επιτυχία προοριζόταν για τη Ρένα Βλαχοπούλου, ενώ και εκεί τα γυρίσματα με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο έκρυβαν εκπλήξεις.

“Η Μαίρη Αρώνη ήταν μια πάρα πολύ σημαντική ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου. Έκανε μόνο πέντε ταινίες. Στην ταινία “Μια τρελή… τρελή οικογένεια” τον ρόλο της Πάστα Φλώρα ήταν να τον πάρει η Ρένα Βλαχοπούλου και είχε πει η Ρένα “είμαι πολύ μικρή για να κάνω τη μάνα της Τζένης Καρέζη”” ανέφερε, περιγράφοντας παράλληλα την παρεξήγηση Αρώνη – Παπαγιαννόπουλου η οποία είχε αίσιο τέλος.

“Είπε ο Δημόπουλος στον Παπαγιαννόπουλο “θα της δώσεις το χαστούκι έτσι όπως ξέρεις εσύ”. Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος ήταν το πιο γερό χαστούκι στον ελληνικό κινηματογράφο. Το χαστούκι που βλέπουμε είναι αληθινό. Ξαφνιάζεται η Αρώνη, ολοκληρώνει τη σκηνή, παίρνει τα πράγματά της και πάει σπίτι της. Λέει στον Σακελλάριο “εγώ στην ταινία δεν θα ξανάρθω, δεν επιτρέπεται εμένα να με χαστουκίσει έτσι ο κ. Παπαγιαννόπουλος”. Σε μία εβδομάδα πήγε ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος με μια μεγάλη ανθοδέσμη λουλούδια έξω από το σπίτι της Μαίρης Αρώνη, γονατιστός της ζήτησε συγγνώμη και έτσι η Αρώνη επέστρεψε στην ταινία” συμπλήρωσε.

thetoc.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...