Η γενιά του TikTok αγκαλιάζει την Τζέιν Όστεν«Δηλώνω ότι τελικά δεν υπάρχει καμία απόλαυση σαν την ανάγνωση! Πόσο πιο γρήγορα κουράζεται κανείς από οτιδήποτε άλλο παρά από ένα βιβλίο!» έγραψε η Τζέιν Όστεν στο Περηφάνια και Προκατάληψη.

Διακόσια δέκα χρόνια μετά τη δημοσίευση του δεύτερου από τα έξι μυθιστορήματά της, το έργο της Όστεν προσφέρει τόση απόλαυση όσο ποτέ – και σε ένα νεότερο κοινό απ’ ό,τι πιθανώς ονειρεύτηκε ποτέ η συγγραφέας.

«Έχουμε δει έναν αυξανόμενο αριθμό νεαρών “Τζέιν” να μας επισκέπτονται» δήλωσε η Άλις Χότζες, η οποία εργάζεται στο Κέντρο Τζέιν Όστεν στο Μπαθ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και παιδιά ηλικίας μόλις οκτώ ετών.

Εκτός από τις κινηματογραφικές μεταφορές και τις νεανικές μυθιστορηματικές επανεκδόσεις της Όστεν και των μυθιστορημάτων της, το ενδιαφέρον οδηγείται από τον πολλαπλασιασμό των διαδικτυακών μιμιδίων και των TikTokers.

@janeaustenshouse

These are just *some* of the things we’ve got on display at Jane’s House this summer! #janeausten #janeaustentiktok #austenite #museum

♬ Music For a Sushi Restaurant – Harry Styles

 

Ακολουθήστε τo ΕΝΘΕΤΟ στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν!
loading...