«Η ιστορία των εικόνων για παιδιά»

«Η ιστορία των εικόνων για παιδιά» των Ντέηβιντ Χόκνεϊ και Μάρτιν Γκέιφορντ κυκλοφορεί

Η Ιστορία της Τέχνης, από την πρώιμη ζωγραφική στους τοίχους των σπηλαίων έως τις εικόνες που φτιάχνουμε σήμερα στους υπολογιστές μας, με οδηγό έναν από τους μεγαλύτερους ζωγράφους της εποχής μας.

Μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των εικόνων, τα παιδιά μαθαίνουν την Ιστορία της Τέχνης, από την πρώιμη ζωγραφική στους τοίχους των σπηλαίων έως τις εικόνες που φτιάχνουμε σήμερα στους υπολογιστές μας και στις φωτογραφικές μηχανές των κινητών τηλεφώνων μας.

Οδηγός σε αυτό το ταξίδι είναι ο διάσημος καλλιτέχνης Ντέηβιντ Χόκνεϊ. Με αφορμή τα έργα τέχνης που εικονίζονται στο βιβλίο, συζητά με τον συγγραφέα Μάρτιν Γκέιφορντ για τη δημιουργία των εικόνων και την εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο. Οι παιχνιδιάρικες, μινιμαλιστικές εικονογραφήσεις της Ρόουζ Μπλέικ δίνουν μια τρίτη διάσταση σε αυτόν τον διάλογο. Η έκδοση περιλαμβάνει, επίσης, ένα εικονογραφημένο χρονοδιάγραμμα των εφευρέσεων, βιβλιογραφία και ευρετήριο.

Οι συντελεστές:

Ο Ντέηβιντ Χόκνεϊ είναι ίσως ένας από τους πιο διάσημους και δημοφιλείς καλλιτέχνες της εποχής μας. Φτιάχνει εικόνες σχεδόν σε οποιοδήποτε μέσο και του αρέσει να κοιτάζει προσεκτικά το έργο των άλλων καλλιτεχνών. Το βιβλίο του Secret Knowledge (Μυστική Γνώση) εξηγεί ορισμένες από τις ιδέες του για το πώς οι καλλιτέχνες, σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, δημιούργησαν τις εικόνες τους.

Ο Μάρτιν Γκέιφορντ είναι κριτικός τέχνης και συγγραφέας. Έχει κάνει με τον Ντέηβιντ Χόκνεϊ πολλές συζητήσεις για την τέχνη, ορισμένες από τις οποίες κατέγραψε σε βιβλία, όπως στο A Bigger Message ( Ένα Μεγαλύτερο Μήνυμα).

Η Ρόουζ Μπλέικ είναι εικονογράφος, και φτιάχνει επίσης εικόνες. Δημιουργεί εικονογραφήσεις για βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και γκαλερί τέχνης. Όταν ήταν έντεκα χρόνων, πήγε με τους γονείς της διακοπές στο Λος Άντζελες και επισκέφτηκαν τον Ντέηβιντ Χόκνεϊ στο σπίτι του. Από τότε, είναι μια από τις πιο πιστές οπαδούς του.

Δείτε ΕΔΩ τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

«Η ιστορία των εικόνων για παιδιά» των Ντέηβιντ Χόκνεϊ και Μάρτιν Γκέιφορντ (εικονογράφηση: Ρόουζ Μπλέικ) εκδόσεις Καπόν.


 

loading...