Η μυθική πομπή των Φαραώ στο Κάιρο – Μούμιες και σαρκοφάγοι “ταξιδεύουν” για το νέο τους σπίτι

Μια μεγάλη πομπή μεταφέρει αυτή την ώρα 22 αρχαίες αιγυπτιακές βασιλικές μούμιες σε ειδικά σχεδιασμένες κάψουλες κατά μήκος της πρωτεύουσας του Καΐρου, σε ένα νέο μουσείο, όπου θα μπορούν να προβληθούν με την λαμπρότητα που τους αρμόζει.

Η πομπή μεταφέρει 18 βασιλιάδες και τέσσερις βασίλισσες, κυρίως από την εποχή του Νέου Βασίλειου, ξεκινώντας από το Αιγυπτιακό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου και καταλήγοντας στο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού στην Φουστάτ, περίπου 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά.

Η μυθική πομπή των Φαραώ στο Κάιρο - Μούμιες και σαρκοφάγοι "ταξιδεύουν" για το νέο τους σπίτι [εικόνες]
πομπη Φαραω

Ανάμεσα στις μούμιες, θα βρίσκονται εκείνες των βασιλέων Ραμσίς Β΄, Σέτι Α΄, Σέγκεν Ρα, Τούθμωσις και Τούθμωσις Γ΄, καθώς και των βασιλισσών Χατσεπτσούτ, Μεριταμέν, συζύγου του βασιλιά Αμεντχοτέπ, και Άχμος Νεφερτάρη, συζύγου του βασιλιά Άχμος.

Όλα έτοιμα για την αποψινή ” χρυσή παρέλαση” των Φαραώ: Την πομπή των σαρκοφάγων θα συνοδεύουν άρματα και άλογα

Η “χρυσή” παρέλαση ξεκίνησε με κάθε μεγαλοπρέπεια, παρουσία πολλών επισήμων από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα γεγονός, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του το άπλετο φως μέσα στη νύχτα, με όλα τα κτίρια από τα οποία περνάει η πορεία των μουμιών και των σαρκοφάγων να είναι φωταγωγημένα και την πομπή να συνοδεύουν άρματα και άλογα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, θέλοντας να αναβιώσει για μία ακόμη φορά τον βασιλικό τρόπο με τον οποίο οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες της Αιγύπτου μεταφέρονταν στην τελευταία κατοικία τους.

πομπη Φαραω
πομπη Φαραω
φαραω
thetoc.gr

 

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...