«Η Πρόκληση της Κλιματικής Αλλαγής» • Έκδοση κόμικ

🌍 Στο πλαίσιο του έργου Bridging European and LocαΙ Climate Action (ΒΕΑCΟΝ), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (ΕUΚΙ) του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος (BMU) και στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, έγινε η παραγωγή ενός κόμικ με τίτλο Climate Change Challenge, το οποίο κυκλοφορεί σε ελληνική μετάφραση, «Η Πρόκληση Της Κλιματικής Αλλαγής», από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως. Συγγραφείς είναι οι Β. Pintο, Q. Nοgueira, Ν. Duarte από την Πορτογαλία.
Το ελληνικό έντυπο είναι διαθέσιμο σε περίπτερα, βιβλιοπωλεία και καταστήματα κόμικς από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Μπορεί, επίσης, να προπαραγγελθεί από την ιστοσελίδα των Εκδόσεων Μικρός Ήρως.
🌍 Όλα τα έσοδα από το συγκεκριμένο κόμικ θα διατεθούν για τους πυρόπληκτους μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σε αυτό το κόμικ απεικονίζεται το ταξίδι που έκανε η Σοφία γυρίζοντας την Ευρώπη με τρένο με το μικρό αδερφό της, Γκάμπριελ. Το ταξίδι αυτό έγινε προκειμένου να εμβαθύνει, στο πλαίσιο της εργασίας της, στα αίτια και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά και στο πως, οι Ευρωπαίοι, μπορούν να εργαστούν για ένα μέλλον περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον. Επισκέφθηκαν διάφορα μέρη, χώρες και ανθρώπους —ένας μάλιστα από τους σταθμούς τους είναι και η Ελλάδα και συγκεκριμένα το Μάτι, όπου συνομίλησαν με ανθρώπους που βίωσαν από πρώτα χέρι την τραγωδία που έλαβε χώρα στις 23 Ιουλίου 2018— λαμβάνοντας απαντήσεις που αφορούν ολόκληρη την ανθρωπότητα.

🌍 Στόχος του κόμικ είναι η ενθάρρυνση της γνωριμίας με άλλες ευρωπαϊκές πραγματικότητες, βάζοντας με αυτό τον τρόπο ένα μικρό λιθαράκι στη μετάβαση προς ένα κόσμο χωρίς εκπομπές αέριων του θερμοκηπίου.

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...