Η Σαρλίν του Μονακό κατά της λαθροθηρίας του ρινόκερου

Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό επέστρεψε στην πατρίδα της στην Αφρική για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Η πρώην Ολυμπιονίκης της κολύμβησης βρίσκεται σε αποστολή προστασίας της άγριας ζωής και συγκεκριμένα του ρινόκερου.

Η Σαρλίν που γεννήθηκε στο Μπουλάγουο της Ζιμπάμπουε, δήλωσε για την εξαφάνιση των ρινόκερων: «Αυτή η κρίση έχει εξαφανίσει περίπου 10.000 αφρικανικούς ρινόκερους από την όμορφη Γη μας. Αν θέλουμε να σώσουμε αυτά τα πανέμορφα ζώα από την εξαφάνιση, πρέπει να κάνουμε κάτι. Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλα».

Η πριγκίπισσα είναι παθιασμένη με τη διατήρηση της άγριας πανίδας στη Νότια Αφρική, καθώς και με την καταπολέμηση της λαθροθηρίας. «Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι ρινόκεροι της Νότιας Αφρικής έχουν μειωθεί δραστικά. Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι λαθροθήρες έχουν σκοτώσει πάρα πολλούς. Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, το μέλλον του ρινόκερου στην Αφρική είναι αβέβαιο», είπε η πριγκίπισσα και συνέχισε: «Πρέπει να τους προστατεύσουμε και να φτιάξουμε το μέλλον τους ασφαλή. Είμαι παθιασμένη με το συγκριμένο ρόλο της διάσωσης του ρινόκερου και θα τον υπερασπιστώ με κάθε τρόπο», είπε η Σαρλίν.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Άλμπερτ ταξίδεψε στην Αφρική ως μέλος μιας αποστολής διατήρησης της άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένου και του μοναδικού αυτού ζώου. Μοιράστηκε φωτογραφίες μέσω του Instagram από το ταξίδι της.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...