«Η ζωή μπροστά σου» με τη Σοφία Λόρεν στο Netflix

Η Σοφία Λόρεν πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ρομαίν Γκαρύ «Η ζωή μπροστάσου» σε σκηνοθεσία του γιου της Εντοάρντο Πόντι που προβάλλει το Netflix.

Μετά από μια ολόκληρη δεκαετία που δεν είχε πατήσει το πόδι της σε πλατό, η Σοφία Λόρεν βρέθηκε ξανά, στα 86 της, μπροστά από τις κάμερες για χατίρι του σκηνοθέτη γιου της, Εντοάρντο Πόντι. Η σταρ που έχει βραβευτεί με δύο Όσκαρ -το ένα για την συνολική προσφορά της- στη διάρκεια της καριέρας της, πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ρομαίν Γκαρύ «Η ζωή μπροστά σου», τη δεύτερη ταινία που γυρίζεται βασισμένη στο ίδιο έργο, μετά από το «Μαντάμ Ρόζα» (1977) με την Σιμόν Σινιορέ.

Η υπόθεση του έργου:
Η Μαντάμ Ρόζα -έτσι ονομάζεται η κεντρική ηρωίδα την οποία υποδύεται η Λόρεν- είναι μια πρώην ιερόδουλη, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος. Μεγαλώνοντας έχει αναλάβει την φροντίδα των παιδιών πολλών νεαρότερων «συναδέλφων» της, γεγονός που την έχει καταστήσει εξπέρ στην ανατροφή αντιδραστικών νεαρών. Όταν μια μέρα ένας φίλος της γιατρός της ζητάει να πάρει υπό την σκέπη της ένα νεαρό αγόρι από τη Σενεγάλη, μικροκλέφτη και βαποράκι στους δρόμους της Νάπολης, εκείνη υποχωρεί. Η σχέση τους θα αντιστραφεί όταν η άνοια και τα γηρατειά της στερούν μεγάλο μέρος από τις μνήμες της και ο Μομό θα είναι εκείνος που θα τη θέσει υπό την προστασία του, κάνοντας πραγματικότητα τις τελευταίες επιθυμίες της.

Το «Life Ahead» έκανε πρεμιέρα στο Netflix πριν από ελάχιστες ημέρες και ήδη θεωρείται σχεδόν δεδομένη η υποψηφιότητα της Λόρεν για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News 


loading...