Η ζωή του βασιλιά της Σουηδίας Κάρολου ΙΣΤ΄ Γουσταύου γίνεται τηλεοπτική σειρά

Ηζωή του βασιλιά της Σουηδίας, Κάρολου ΙΣΤ΄ Γουσταύου από τα παιδικά του χρόνια έως σήμερα γίνεται τηλεοπτική σειρά.

Το σουηδικό δίκτυο TV4 και η υπηρεσία Streaming C More θα προβάλουν το σουηδικό «The Crown», ο πρώτος κύκλος του οποίου θα έχει έξι επεισόδια.

Το σενάριο γράφει η Σουηδέζα συγγραφέας και σεναριογράφος τηλεοπτικών σειρών, Άσα Λαντζ, η οποία πάντα έτρεφε πάθος για τη ζωή του Κάρολου Γουσταύου.

Η Άνα Λαντζ, η οποία ερευνά τη ζωή του βασιλιά της Σουηδίας εδώ και πολλά χρόνια, λέγεται ότι χρησιμοποίησε για το σενάριο της σειράς υλικό από την παιδική ηλικία του, που δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα. «Η ιστορία του βασιλιά μας είναι διαφορετική. Δεν μεγάλωσε με την προσοχή του κόσμου στραμμένη πάνω του, αλλά η ζωή του είναι εξίσου δραματική και συναρπαστική. Και εντελώς άγνωστη σε πολλούς από εμάς» ανέφερε η Άνα Λαντζ στο Variety.

Ενθουσιασμένη με το πρότζεκτ δήλωσε η επικεφαλής παραγωγής δραματικών σειρών του TV4 και του C More Γιοσεφίν Τένγκμπλαντ.

«Κάθε Σουηδός έχει κάποιου είδους σχέση με το παλάτι και την ιστορία του. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία να προσθέσουμε νέες διαστάσεις στην ιστορία του βασιλιά μας» τόνισε.

Ο Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος είναι βασιλιάς της Σουηδίας από το 1973. Ανέλαβε τον θρόνο όταν ήταν μόλις 27 ετών, μετά τον θάνατο του παππού του.

Η σειρά θα επικεντρώνεται στις προσωπικές σχέσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας, και το βάρος του στέμματος για έναν νεαρό βασιλιά.

Ο βασιλιάς της Σουηδίας παντρεύτηκε τη Σύλβια Σόμερλαθ το 1976 και απέκτησαν τρία παιδιά, τη Βικτώρια, τον Κάρολο Φίλιππο και τη Μαγδαληνή.

Η βασιλική οικογένεια έχει ενημερωθεί για την προγραμματισμένη σειρά. Η Μαργκαρέτα Τόργκριν εκπρόσωπος του παλατιού, δήλωσε στην εφημερίδα «Dagens Nyheter»: «Νομίζω ότι πάντα ανησυχούν άνθρωποι των οποίων η ζωή πρόκειται να γίνει τηλεοπτική σειρά. Ελπίζουμε ότι όλα τα γεγονότα παρουσιάζονται σωστά».

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...