Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Γιατί δεν ήρθαν στην Ελλάδα ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας ΟυίλιαμΗ πριγκίπισσα Άννα εκπροσώπησε τελικά τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι γιοι και τα εγγόνια του μετέφεραν το φέρετρο στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι

Αν και υπήρχαν πληροφορίες, οι οποίες ανέφεραν ότι υπήρχε περίπτωση στην ελληνική πρωτεύουσα να βρεθεί είτε ο βασιλιάς Κάρολος είτε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, τον οποίο μάλιστα είχε βαπτίσει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ενώ ο Ουίλιαμ έχει βαπτίσει και τον εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο.

Ο Χρήστος Ζαμπούνης εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό”, τον λόγο για τον οποίο η εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ στην εξόδιο ακολουθία ήταν αδύνατη.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι αφίξεις των “γαλαζοαίματων” – Δείτε φωτογραφίες
«Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα προσέβαλε την απόφαση της κυβέρνησης» δήλωσε αρχικά ο δημοσιογράφος.

«Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης», πρόσθεσε.

enikos

Ακολουθήστε τo ΕΝΘΕΤΟ στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν!


 

loading...