Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Η αμύθητη περιουσία του Έλβις που έγινε στάχτηΜε τον τραγικό θάνατο της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ σε ηλικία μόλις 54 ετών από καρδιακή ανακοπή, όπως και ο θρυλικός Έλβις το 1977, κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία καθώς ήταν το μοναδικό παιδί του ανθρώπου που σαγήνευε τα πλήθη..

Αν και η Λίζα Μαρί κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να διασώσει με εξαιρετικό τρόπο την κληρονομιά του πατέρας της, δεν κατάφερε εξίσου ικανοποιητικά να διαχειριστεί και την τεράστια περιουσία που της άφησε, ως η μόνη κληρονόμος του.
Διαφήμιση

Σήμερα η καθαρή αξία της περιουσίας της Λϊζα Μαρί ανέρχεται σε περίπου 16 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, κατά πολύ χαμηλότερη από την περιουσία των 100 εκατομμυρίων δολαρίων του πατέρα της που κληρονόμησε τη στιγμή του θανάτου του.

Τα εισοδήματα της προέρχονται πλέον από τα τραγούδια της και τα δικαιώματα που λαμβάνει από δίσκους του πατέρα της αλλά και τη διαχείριση της Graceland το οποίο είναι το ”μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο μουσείο Elvis στον κόσμο στον κόσμο”.

Το 2006, η Graceland ανακηρύχθηκε Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο και περιλαμβάνεται στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων.

Η οικονομική καταστροφή

Η οικονομική καταστροφή της ωστόσο, άρχισε όταν στο πλάι της, ως οικονομικός διαχειριστής εμφανίστηκε ο Barry Siegel. Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που είχε αναλάβει να διαχειρίζεται την τεράστια περιουσία, την οποία όμως βούλιαξε με πολλές κακές επενδύσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το 2018 η περιουσία της Λίζα Μαρί να ανέρχεται σε μόλις 14.000 δολάρια με την τραγουδοποιό να καταθέτει μήνυση κατά του Barry και της εταιρείας του, Provident Financial Management, για κατασπατάληση της περιουσίας του πατέρα της.

Στα δικαστικά έγγραφα αναφέρεται οτι ο Μπάρι διαχειρίστηκε με «απερισκεψία και αμέλεια» τα κεφάλαιά της και την έκανε να επενδύσει στην εταιρεία παραγωγής του American Idol, η οποία χρεοκόπησε.

Εκείνη την περίοδο, ο Μπάρι φέρεται να λάμβανε το ποσό των 701.000 δολαρίων ετησίως για τις υπηρεσίες του, όταν ήδη έχανε χρήματα με τρελό ρυθμό, με την κόρη του Ελβις να καταθέτει μήνυση εναντίον του, λίγο πριν εκείνος ζητήσει αποζημίωση 800.000 δολαρίων.

Ο Μπάρι ωστόσο ισχυρίζεται ότι η ίδια η Λίζα Μαρί σπατάλησε απερίσκεπτα την μεγάλη περιουσία που της άφησε ο πατέρα της με «ανεξέλεγκτες δαπάνες» που την οδήγησαν σε οικονομική καταστροφή.
Διαφήμιση

«Αν ο Μπάρι είχε αποκαλύψει την πραγματική οικονομική κατάσταση του καταπιστεύματος στη Λίζα και περιόριζε τις δαπάνες του καταπιστεύματος και όχι στα κύρια περιουσιακά στοιχεία, η Λίζα θα ζούσε άνετα με ετήσιο προϋπολογισμό μεταξύ 1,5 και 2 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, μετά από φόρους», αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα.

Παρόλα αυτά, εκτός από την περιουσία του πατέρα της, η Λίζα έχει βγάλει αρκετά χρήματα από τα τρία άλμπουμ της, το Now What, Storm & Grace και τo Whom It May Concern, που έφτασε στο Νο. 5 στο τσαρτ άλμπουμ του Billboard 200.

Μετά το θάνατό της η περιουσία της θα περάσει λογικά στα παιδιά της.

Πληροφορίες από InTouch

Ακολουθήστε τo ΕΝΘΕΤΟ στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν!


loading...