«ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ & ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ» στο υπαίθριο θέατρο του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού

Η θεατρική παράσταση «ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ & ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ» των Αλ. Σακελλάριου & Χρ. Γιαννακόπουλου σε διασκευή & σκηνοθεσία της Έφης Πίκουλα, θα παιχτεί στο υπάιθριο θέατρο του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού (Λ. Περικλέους 55 Χολαργός), από το Β΄ Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του ΠΑΟΔΗΒ, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 20:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της παράστασης, από την προσέλευση έως την αποχώρηση. 

Λίγα λόγια για την παράσταση από την Έφη Πίκουλα.

“Το 1960 στην μετεμφυλιακή Ελλάδα που προσπαθούσε να ξεχάσει τα τραύματα της δεκαετίας του ’40, οι κορυφαίοι κωμωδιογράφοι μας Αλ. Σακελλάριος & Χρ. Γιαννακόπουλος έδωσαν τη δική τους απάντηση στο διχασμό, με το έργο «ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ & ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ». Δυστυχώς σαν λαός το έχουμε το κακό «χούι» του διχασμού. Το κουβαλάμε από γενέσεως του Ελληνικού Κράτους, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι στη μοίρα του λαού μας η αλληλοφαγωμάρα. Οι ήρωές μας, ο Στέλιος Κοντογιώργης και ο Θωμάς Μακρυκώστας, παγιδευμένοι στη φάρσα μίας έχθρας με ανόητες αιτίες, καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο χρέος και τη Ζωή. Και οι δύο επιλέγουν τη Ζωή. Γι’ αυτό και ο Σακελλάριος επιλέγει και το κάνει κωμωδία, γιατί όπως λέει, «οι βεντέτες του λαού μας κατάντησαν αηδία».

Παίζουν οι ηθοποιοί 

Ιωάννης Μακρής: Στέλιος Κοντογιώργης, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος: Θωμάς Μακρυκώστας & Τεό, Νατάσα Χαιδά: Αγαθονίκη & Πελαγία, Μαρία Βασιλοπούλου: Θεία Περδικούλα, Λιλή Πιτσικουλάκη: Κεκές – Υπάλληλος – Γκαρσόνι, Νίκος Καλογερόπουλος: Σώτος, Βασίλης Καραογλάνης: Μπαρμπαθανάσης, Λήδα Χατζοπούλου: Θεία Παρασκευούλα – Σούλα – Μοντέλο, Έφη Μπούρδου: Κυνηγός – Μοντέλο, Λίλιαν Τσιπά: Ελένη – Μοντέλο, Σαντρίνα Βλάχου: Τούλα,

Συντελεστές παράστασης

Χορογραφίες: Μαρία Βασιλοπούλου, Φωτογραφίες: Βασίλης Καραογλάνης, Μουσική επιμέλεια: Μαρία Βασιλοπούλου, Κοστούμια: Σοφία Συρογιάννη, Διασκευή – Σκηνοθεσία: Έφη Πίκουλα

 Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...