Μπίρα και πατατάκια ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Η βρετανική εταιρία αλμυρών σνακ, Walkers Crisps προωθεί μια επαναστατική τεχνική, με την οποία ισχυρίζεται ότι θα καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό 70%, χρησιμοποιώντας το διοξείδιο του άνθρακα που προέρχεται από τις… μπίρες.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω τεχνολογία προσφέρει την δυνατότητα στην εταιρία να χρησιμοποιήσει το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά τη διαδικασία ζύμωσης της μπίρας, το οποίο, αφού αναμειχθεί με απορρίμματα πατάτας, θα μετατρέπεται σε λίπασμα.

Έπειτα, το λίπασμα θα χρησιμοποιείται στα χωράφια της εταιρίας, με σκοπό να ενισχύσει τις καλλιέργειες της επόμενης χρονιάς.

Κατά κανόνα, η παραγωγή λιπάσματος απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες διοξειδίου το άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ωστόσο, η νέα τεχνολογία επιτρέπει την παρασκευή λιπάσματος με μηδενικές εκπομπές CO2 στον αέρα, διοχετεύοντας όλο το διοξείδιο του άνθρακα στο έδαφος.

Με αυτό τον τρόπο η νίκη για το περιβάλλον είναι διπλή: σε πρώτο επίπεδο εξαλείφονται οι εκπομπές CO2 από την βιομηχανία της ζυθοποιίας, ενώ παράλληλα περιορίζονται σημαντικά οι ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα από τα λιπάσματα.

Η καινοτόμα τεχνολογία αναπτύχθηκε από την βρετανική startup «CCm Technologies» με προσωπικό μόλις 14 άτομα, η οποία ήδη κατάφερε να κερδίσει μια μεγάλη επιχορήγηση από την βρετανική κυβέρνηση, χάρη στην επαναστατική ανακάλυψή της.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα της ζυθοποιίας με την οποία σκοπεύει να συνεργαστεί η Crisps Walkers.

Πάντως, η νέα τακτική πρόκειται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη του Λέστερ, για την παραγωγή του 2022.

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...