Μύρτις: Η αρχαία Αθηναία στο Πολεμικό Μουσείο

Ο «Μήνας Τέχνης στο Πολεμικό Μουσείο», που αν η πανδημία το επιτρέψει θα διεξαχθεί από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 21 Φεβρουάριο 2021, θα είναι άλλος ένας «σταθμός» της Μύρτιδας, της μικρής Αθηναίας που έχασε τη ζωή της από τυφοειδή πυρετό στον λοιμό του 5ου αι. π.Χ.

Συγκεκριμένα, το διάστημα αυτό στο Μουσείο, έργα σαράντα περίπου Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών θα «συνομιλήσουν» με το 11χρονο κορίτσι που «αναγεννήθηκε» 2,5 χιλιετίες περίπου μετά τον θάνατό της, με τη βοήθεια της επιστήμης. Η έκθεση θα πλαισιωθεί με πρωτότυπες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 19 Φεβρουαρίου.

Η Μύρτις πέθανε από τυφοειδή πυρετό τον 5ο αιώνα π.Χ. και το ηχηρό μήνυμά της για την παγκόσμια φτώχεια είχε κάνει τον γύρω του κόσμου ως «Φίλη της Χιλιετίας» του ΟΗΕ, το 2010.

Η Μύρτις, το πρόσωπο της οποίας αναπλάστηκε από την ομάδα του Καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη, έχει στείλει το μήνυμα της από τον περασμένο Φεβρουάριο, στην πρώτη φάση της πανδημίας, με το amimation της, όπου μας προέτρεπε να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών και να προσέχουμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Γιατί η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό.

Η Μύρτις στην πανδημία του covid-19 με ελληνικούς υπότιτλους

Το βίντεο animation έγινε με τη συνεργασία του Δημήτρη Φατούρου -Υπεύθυνου Επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο στο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες, κι έχει μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες -αγγλικά, νορβηγικά, φινλανδικά, αραβικά και κινέζικα.

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...