Νέο βιβλίο για τους Βασιλικούς Κήπους του Μπάκιγχαμ

Οι Κήποι της Βασίλισσας στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ είναι μια όαση 160 στρεμμάτων στο κέντρο του Λονδίνου. Όσοι έχουν την τύχη να λαμβάνουν πρόσκληση σε ένα από τα ετήσια καλοκαιρινά πάρτι της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου, εντυπωσιάζονται από τα αρωματικά ποώδη φυτά, τα λιβάδια αγριολούλουδων, την τεράστια λίμνη και τους καταρράκτες.

Όσοι όμως δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τους Κήπους θα μπορούν να δουν εικόνες τους σε ένα νέο βιβλίο από τη Royal Collection με τίτλο «Buckingham Palace: A Royal Garden» που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη.

Σύμφωνα με τη σύνοψη, το βιβλίο «ακολουθεί έναν ολόκληρο χρόνο, τέσσερις διαφορετικές εποχές, των Βασιλικών Κήπων στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ».

«Η αισθητική και οι δεξιότητες των μοναρχών και των κηπουρών κατά τη διάρκεια των αιώνων βοήθησαν στη διαμόρφωση αυτής της κρυμμένης όασης στο κέντρο του Λονδίνου. Σήμερα οι Κήποι παίζουν βασικό ρόλο στο πολυάσχολο πρόγραμμα των βασιλικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης της πολύ αγαπημένης παράδοσης του The Queen’s Garden Party».

Στο βιβλίο προβάλλονται οι Κήποι, καθώς οι εποχές αλλάζουν, καθώς και τα άγρια ζώα, η χλωρίδα και η πανίδα που φιλοξενούν, από την Εθνική Συλλογή Μουριών μέχρι τις βασιλικές κυψέλες.

Επίσης στις 120 σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνονται συμβουλές από τον επικεφαλής κηπουρό, Μαρκ Λέιν, ο οποίος μοιράζεται κάποιες από τις μεθόδους που εφάρμοσε για να αυξήσει τη βιοποικιλότητα και να αποκαταστήσει τα ευαίσθητα οικοσυστήματα.

Στο βιβλίο αποκαλύπτεται ότι η βασίλισσα λαμβάνει ένα εποχιακό μπουκέτο, σύνθεση από τα άνθη των Κήπων, κάθε Δευτέρα, όταν βρίσκεται στα Ανάκτορα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


 

loading...