Νησιά Γκαλαπάγκος: Χελώνα ανήκει σε είδος που θεωρείτο εξαφανισμένο εδώ και έναν αιώνα

Η χελώνα είχε βρεθεί το 2019 στα Νησιά Γκαλαπάγκος αλλά το είδος της επιβεβαιώθηκε μόλις αυτή την εβδομάδα.

Η εν λόγω χελώνα είχε εντοπιστεί στο νησί Φεραντίνα πριν από δυο χρόνια, κατά τη διάρκεια μιας κοινής αποστολής του Εθνικού Πάρκου και της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας των Γκαλαπάγκος.

Πρόσφατα, επιστήμονες του πανεπιστημίου Yale διαπίστωσαν ότι η χελώνα ανήκε στο είδος Chelonoidis phantasticus, το οποίο οι ειδικοί θεωρούσαν εξαφανισμένο.

«Το Πανεπιστήμιο Γέιλ έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των γενετικών μελετών και τη σύγκριση με το DNA ενός δείγματος που είχε ληφθεί το 1906», ανακοίνωσε το πάρκο των Νήσων Γκαλαπάγκος μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

«Την θεωρούσαμε εξαφανισμένη εδώ και πάνω από 100 χρόνια! Επιβεβαιώσαμε ότι υπάρχει», έγραψε στο Twitter και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γκουστάβο Μανρίκε.

Στα νησιά αυτά, πολλά είδη χελωνών ζουν μαζί με φλαμίνγκο, άλμπατρος, κορμοράνους και σούλες. Πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας απειλούνται με εξαφάνιση.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Πάρκου, υπολογίζεται ότι στα νησιά βρίσκονται 60.000 γιγαντιαίες χελώνες διαφόρων ειδών.

ieidiseis.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...