Νησιά Γκαλαπάγκος: Κατέρρευσε η διάσημη «Αψίδα του Δαρβίνου»

Ο διάσημος σχηματισμός βράχων των νησιών Γκαλαπάγκος, γνωστός και ως «Αψίδα του Δαρβίνου» κατέρρευσε, με πολλά κομμάτια του να βυθίζονται στη θάλασσα.

Εικόνες της αψίδας δημοσιεύτηκαν μέσα από τον λογαριασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος του Εκουαδόρ στο Twitter. Πλέον, το αξιοθέατο αποτελείται μόνο από δύο πυλώνες, καθώς ο οριζόντιος βράχος που βρισκόταν στην κορυφή έχει καταρρεύσει.

Ήδη, άνθρωποι τον κλάδο των καταδύσεων και ταξιδιών αναφέρονται σε αυτούς ως «Οι πυλώνες της εξέλιξης».

Όπως ανέφερε στην ανάρτησή του το υπουργείο, η κορυφή της Αψίδας, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους, έπεσε «λόγω της φυσικής διάβρωσης».

Δείτε την ανάρτηση του υπουργείου:

Η «Αψίδα του Δαρβίνου» βρίσκεται λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από την κύρια περιοχή του νησιού του Δαρβίνου και δεν είναι ανοιχτή σε επισκέψεις από τη ξηρά.

Πήρε το όνομά της από τον εμβληματικό βιολόγο, Κάρολο Δαρβίνο και θεωρείται ένα από τα ιδανικότερα σημεία καταδύσεων στο αρχιπέλαγος του Ειρηνικού Ωκεανού που ανήκει στο Εκουαδόρ, εκατοντάδες μίλια μακριά από τις ακτές της χώρας.

Το 1978, η UNESCO αναγνώρισε τα νησιά Γκαλαπάγκος ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ το 2001 η απόφαση του οργανισμού τροποποιήθηκε για να περιλαμβάνει ολόκληρη την θαλάσσια περιοχή που περιβάλλει τα νησιά.

Τα νησιά αυτά είναι διάσημα για τον τεράστιο αριθμό ειδών τους καθώς και τις μελέτες που πραγματοποίησε εκεί το 1835 ο Κάρολος Δαρβίνος, όπου ανέπτυξε τη θεωρία της εξέλιξης.

ieidiseis.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...