Νύχια: Είναι καρκινογόνο το ημιμόνιμο μανικιούρ & το «φουρνάκι»;Σαν βόμβα έσκασε η είδηση πως το ημιμόνιμο μανικιούρ και το «φουρνάκι» νυχιών προκαλεί μεταλλάξεις στο DNA. Τα ανησυχητικά ευρήματα κάνουν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο να χάνουν τον ύπνο τους.
Η Γκαρσία είπε στο «Good Morning America» πως η δοκιμασία της ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2021, όταν πήγε να κάνει μανικιούρ πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών. Υποτίθεται ότι ήταν όπως κάθε άλλο ραντεβού για μανικιούρ που είχε τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλά αυτή τη φορά αποδείχθηκε διαφορετικό.

Την ίδια ώρα ο δεματολόγος, Παναγιώτης Ρηγάτος, θα πει πως η ακτινοβολία δημιουργεί προβλήματα και καλό θα ήταν να χρησιμοποιούν και αντηλιακή κρέμα.

«Δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση. Το φουρνάκι είναι μια μορφή ακτινοβολίας όπως είναι το σολάριουμ και ο ήλιος. Στην περιοχή γύρω από τα νύχια, θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντηλιακό γιατί δημιουργεί έγκαυμα».

Όπως λένε οι ειδικοί, το ημιμόνιμο μανικιούρ με τζελ και πιο ειδικά το στέγνωμα βερνικιού με συσκευές υπεριώδους ακτινοβολίας φαίνεται πως επηρεάζουν το DNA. Καθώς τα τελευταία χρόνια η χρήση βερνικιών τζελ έχει διαδοθεί ιδιαίτερα καθώς οι γυναίκες δεν χρειάζεται να περιμένουν για ώρες ώστε να στεγνώσουν τα νύχια τους αλλά με τη βοήθεια ειδικής λάμπας υπεριώδους ακτινοβολίας, το βερνίκι στεγνώνει σε ένα λεπτό, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι ακτίνες αυτές μπορούν εύκολα να διαπεράσουν το δέρμα και να προκαλέσουν αλλοιώσεις στο DNA.

«Νομίζω ότι είναι απίθανο το ίδιο το μανικιούρ να προκάλεσε καρκίνο του δέρματος αυτής της γυναίκας», λέει ο Δρ. Λι στο Cosmopolitan UK. «Μπορεί να έχει ήδη αρχίσει να μεγαλώνει και το τραύμα του μανικιούρ να το έκανε να μεγαλώσει πιο γρήγορα και να εντοπιστεί πιο γρήγορα».

Ακολουθήστε τo ΕΝΘΕΤΟ στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν!
loading...