Ο Dior αποκαλύπτει τη συλλογή του στην Αθήνα

H χθεσινή λιτή ανακοίνωση του ιστορικού γαλλικού οίκου περιείχε ένα συναρπαστικό νέο. Ο Dior θα αποκαλύψει τη συλλογή Cruise 2022 στην Αθήνα, στις 17 Ιουνίου. Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονιάς καθόλου τυχαία, καθώς πριν από ακριβώς 70 χρόνια, οκτώ μοντέλα με ρούχα υψηλής ραπτικής του Κριστιάν Ντιόρ είχαν φωτογραφηθεί στην Ακρόπολη, δημιουργώντας ανεξίτηλες στον χρόνο εικόνες.

Για την ώρα, περισσότερες λεπτομέρειες για τον τόπο και τον τρόπο παρουσίασης της κολεξιόν δεν έχουν γίνει γνωστές. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού ανέφερε ότι στελέχη του οίκου έχουν ζητήσει να επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία – συγκεκριμένα την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τον Ναό του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον Ναό του Δία στη Νεμέα. Σύμφωνα με το υπουργείο, δεν έχει υποβληθεί κάποιο άλλο επίσημο αίτημα εκ μέρους του οίκου, ενώ σε περίπτωση που υποβληθεί, αυτό θα εξετασθεί σύμφωνα με τον νόμο «περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Τη συλλογή Cruise ’22 υπογράφει η καλλιτεχνική διευθύντρια των γυναικείων συλλογών του οίκου, Μαρία Γκράτσια Κιούρι. Oμως, όπως ανακοίνωσε ο οίκος, η κολεξιόν θα περιέχει και τη δημιουργική ματιά Ελλήνων δημιουργών και τεχνιτών. Να υπενθυμίσουμε ότι η Κιούρι, μαζί με μέλη της ομάδας της, πρόσφατα επισκέφθηκε διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και την Αθήνα, για μια δημιουργική εξερεύνηση.

o-dior-apokalyptei-ti-syllogi-toy-stin-athina0
Στιγμιότυπο από την τελευταία φορά που ο οίκος Dior «επισκέφθηκε» την Αθήνα ήταν πριν από 70 χρόνια. 

«Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα κοντά στην καρδιά μου», ανέφερε η Ιταλίδα δημιουργός σε δηλώσεις της στο WWD. «Είμαι γέννημα θρέμμα της Ρώμης, και για μένα η Ελλάδα αποτέλεσε ένα βασικό λίκνο πολιτισμού και δημιουργίας σε όλες τις μορφές, μια μεγάλη έμπνευση. Από τη μυθολογία στην Οδύσσεια και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία μέχρι τις ανεκτίμητες τέχνες, η Αθήνα εκπροσωπεί για μένα έναν ονειρεμένο προορισμό για την παρουσίαση ενός σόου, γιορτάζοντας, περισσότερο από ποτέ, τη μαγεία και τη διάδοση των πολιτισμών».

Πριν από επτά δεκαετίες, οι δημιουργίες του Ντιόρ βρέθηκαν στον Ιερό Βράχο και στον φακό του φωτορεπόρτερ Jean-Pierre Pedrazzini, για λογαριασμό του γαλλικού Paris Match. Η Ελλάδα τότε έβγαινε μπροστά, ύστερα από έναν μεγάλο πόλεμο. Φέτος, η χώρα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για ανεξαρτησία και οι εικόνες του Ιουνίου θα δώσουν ξανά το σύνθημα μιας επανεκκίνησης. Και βέβαια, να σημειωθεί, ότι στο σόου θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγειονομικής προστασίας.

kathimerini.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...