Ο πρίγκιπας Χάρι κηρύσσει πόλεμο στα social media και στις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας

Σε ένα ξέσπασμα χωρίς προηγούμενο προχώρησε ο πρίγκιπας Χάρι σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο μηναίο επιχειρηματικό περιοδικό «Fast Company».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Χάρι επιτίθεται σφοδρά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε όλους κολοσσούς τεχνολογίας, κατηγορώντας ότι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για το διχασμό που υπάρχει στον κόσμο.

Ωστόσο, ο Χάρι δεν σταματάει εκεί την επίθεση του αλλά υποστηρίζει ότι τα social media έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την εισβολή στο Καπιτώλιο αλλά τη συνεχόμενη καταστροφή του Αμαζονίου.

Ο κοκκινομάλλης πρίγκιπας δήλωσε ότι είμαστε όλοι μέρος ενός «ανθρώπινου πειράματος» των μεγάλων εταιριών τεχνολογίας ενώ, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του και για την υπερβολική παρενόχληση που δέχτηκαν αυτός και η σύζυγός του.

Υποστήριξε επίσης ότι, ο ίδιος όπως και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, θα επιστρέψουν στα social media «όταν θα είναι σωστό για εμάς».

Ο πρίγκιπας Χάρι έδωσε και κάποιες συμβουλές στις μεγάλες εταιρείας τεχνολογίας επισημαίνοντας ότι, δεν πρέπει μόνο να έχουν κίνητρο για γρήγορο κέρδος αλλά να σκέφτονται και τις συνέπειες.

«Είναι δύσκολο για μένα να καταλάβω πώς οι πλατφόρμες μπορούν να αποκτήσουν γρήγορο κέρδος και την ίδια ώρα να αποποιούνται κάθε ευθύνης», υποστήριξε.

Κάλεσε επίσης τους χρήστες να περνούν λιγότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να είναι πιο «συμπονετικοί» όταν μοιράζονται τις απόψεις τους.

Για τον ίδιο και την Μέγκαν, είπε ότι ήθελαν να είναι μέρος της «ανθρώπινης εμπειρίας» και όχι «ενός ανθρώπινου πειράματος».

Τέλος υποστήριξε ότι δεν πρέπει να θεωρούμε ότι τα social media είναι η «σύγχρονη δημόσια πλατεία».

Οι θεωρίες του δέχτηκαν κυρίως θετικά σχόλια ,ωστόσο ,υπήρξαν ορισμένοι που υποστήριξαν ότι ειναι ειρωνικό να κατηγορεί τις εταιρίες τεχνολογίας για τις μεθόδους που υιοθετούν για να πλουτίσουν κι ότι αποποιούνται των ευθυνών τους.

«Ο πρίγκιπας Χάρι κήρυξε σήμερα πόλεμο στη Silicon Valley λέγοντας στους τιτάνες της τεχνολογίας ότι θα έπρεπε να έχουν κίνητρα για «ευημερία» και όχι μόνο «οικονομικό κίνητρο» .
Στη συνέχεια είπε ότι, αυτός και η Μέγκαν θα ξανασυνδεθούν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν είναι σωστά γι΄αυτούς», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Ο κοκκινομάλλης «αντάρτης» των βρετανικών ανακτόρων παραχώρησε συνέντευξη στο «Fast Company» θέλοντας να εκφράσει την έντονη δυσφορία του για την παρενόχληση που δέχτηκε από τα social media μετά τον γάμο του, σχολίασε το δημοσίευμα.

Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι, μαζί με την Μέγκαν αφιέρωσε πολλούς μήνες το 2020 για να χειριστεί το θέμα των μέσων κοιννωικών δικτύωσης με τους ειδικούς, τους οποίους όμως δεν κατονόμασε.

Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν έχουν πλέον παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά βγάζουν εκατομμύρια μέσω podcasts στο Spotify και εκπομπές στο Netflix όταν αποφάσισαν να κόψουν τον «ομφάλιο λώρο» με την βασιλική οικογένεια.

Ο μικρότερος γιος της βασίλισσας Νταιάνα τόνισε ότι τα κοινωνικά μέσα έχουν γίνει η «ρίζα της βίας και της σύγχυσης», επειδή «φιλοξενούν» πολλή παραπληροφόρηση.

Τέλος ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι βίωσε την άσχημη πλευρά τους όταν παντρεύτηκε.

«Ήμουν πραγματικά έκπληκτος όταν είδα πώς διηγούνταν την ιστορία μου, την ιστορία της συζύγου μου και στη συνέχεια πώς με τον γάμο μας έκαναν αυτή την αφήγηση της ιστορίας πολύ διαφορετική», πρόσθεσε.

«Υπήρξε μια κυριολεκτική επίθεση κατά της δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που οργανώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία είναι ένα ζήτημα βίαιου εξτρεμισμού.

«Είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι τα κοινωνικά μέσα έπαιξαν ρόλο στη γενοκτονία στη Μιανμάρ».

«Και στη Βραζιλία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρείχαν παραπληροφόρηση που τελικά είχε ωα αποτέλεσμα την καταστροφή στον Αμαζόνιο, ένα περιβαλλοντικό και παγκόσμιο ζήτημα υγείας», τόνισε.

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


 

loading...