Ο βασιλιάς Κάρολος θέλει τον Χάρι και τη Μέγκαν στη στέψηΟ βασιλιάς Κάρολος, φαίνεται πως έχει αλλάξει γνώμη και θέλει να παρευρεθούν στην στέψη του ο γιος του πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ. Μάλιστα, ο ίδιος έχει ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι να μεσολοβήσει προκειμένου να έρθει σε συμφωνία με τον Χάρι και τη Μέγκαν.

Συγκεκριμένα, ο Κάρολος θέλει ο Τζάστιν Γουέλμπι να συνάψει συμφωνία με τους γιους του που θα επέτρεπε στον Χάρι και την Μέγκαν να εμφανιστούν στην τελετή του Αβαείου του Γουέστμινστερ τον Μάιο, σχολιάζουν ανώτερες πηγές κοντά στο Παλάτι Λάμπεθ, στη Daily Mail.

Όπως αποκαλύπτει, η βρετανική εφημερίδα, ο μόνος που έχει αντίρρηση για το θέμα είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Πολλά ήταν τα ερωτήματα για το εάν η Χάρι και Μέγκαν θα πάνε στην εκδήλωση από τότε που αποχώρησαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα – και ειδικά μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του Χάρι, Spare, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, που περιείχε μια σειρά από σοβαρές επιθέσεις σε μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο βασιλιάς λέγεται πως πιστεύει ότι η απουσία του Χάρι και της Μέγκαν στη στέψη θα αποσπούσε την προσοχή περισσότερο από την παρουσία τους, γι’ αυτό είναι διατεθειμένος να κάνει παραχωρήσεις για να τους πείσει να παρευρεθούν.

Αλλά ο Ουίλιαμ φαίνεται να ανησυχεί ότι ο αδελφός του θα χρησιμοποιήσει την εκδήλωση για να οργανώσει ένα “κόλπο” που θα επισκίαζε την εκδήλωση.

Ωστόσο, ο Ουίλιαμ φοβάται ότι, εκτός εάν η επίσκεψη του Χάρι είναι αυστηρά προγραμματισμένη, θα μπορούσε να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας, για παράδειγμα, πηγαίνοντας μια βόλτα σε μια συνοικία του Λονδίνου με την Μέγκαν.

“Το θέμα είναι υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις θα παρευρεθούν στη στέψη. Η οικογένεια είναι διχασμένη και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χάρι έχει πάρει συμβουλές να μην συμφωνήσει σε τίποτα σε αυτή τη φάση και να “παίξει σκληρό παιχνίδι” μέχρι την τελευταία στιγμή, κάτι που κάνει τις διαπραγματεύσεις μαζί του πολύ δύσκολες”.

Η πλευρά του Χάρι κατέστησε σαφές ότι ενώ μπορεί να αποφασίσει κάποια στιγμή να απορρίψει τους τίτλους του με δική του θέληση, αντιτίθεται στην ιδέα να τους αφαιρέσουν με τη βία.

Χθες το βράδυ, τόσο το παλάτι Lambeth όσο και το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ μια πηγή κοντά στον πρίγκιπα Ουίλιαμ είπε ότι δεν γνώριζαν για τέτοιες διαπραγματεύσεις σχετικά με τη στέψη.

Ακολουθήστε τo ΕΝΘΕΤΟ στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν!
loading...