Οι λύκοι είναι ικανοί ψαράδες

Μια ευρέως άγνωστη μέχρι σήμερα ικανότητα των λύκων αποκαλύπτεται μετά από την τοποθέτηση κάμερας πάνω σε ένα λύκο. Το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα στις ΗΠΑ οργανώνει το πρόγραμμα Voyageurs Wolf Project στο οποίο γίνεται μελέτη της συμπεριφοράς και δραστηριότητας των λύκων. Το ενδιαφέρουν του πανεπιστημίου για τους λύκους είναι αυξημένο επειδή στην πολιτεία της Μινεσότα ο πληθυσμός των λύκων είχε μειωθεί πολύ αλλά τις τελευταίες δεκαετίες άρχισε να επανακάμπτει και μάλιστα αξιοσημείωτα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι ερευνητές τοποθέτησαν σε ένα μοναχικό λύκο που ζει σε ένα δάσος της Μινεσότα ένα κολάρο στο οποίο υπήρχε μια κάμερα. Το εγχείρημα θεωρήθηκε σημαντικό αφού ήταν η πρώτη φορά που θα είχαμε συνεχή ροή εικόνας από την καθημερινότητα ενός λύκου στο φυσικό του περιβάλλον.

Ήταν αναμενόμενο ότι οι εικόνες και τα ευρήματα της παρακολούθησης του λύκου θα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και θα αποκάλυπταν πιθανότατα διάφορα πράγματα τα οποία δεν γνωρίζαμε για το πώς περνούν την μέρα τους και γενικότερα τι κάνουν οι λύκοι. Οι ερευνητές κοιτάζοντας το υλικό της καταγραφής «περπάτησαν» μαζί με τον λύκο μέσα στο δάσος και τον είδαν ανάμεσα στα άλλα να τρώει τα υπολείμματα ενός νεκρού ελαφιού που εντόπισε.

Οι ερευνητές είδαν με ενδιαφέρον τον λύκο να κυνηγά τα θηράματα του αλλά ήταν κάτι αναμενόμενο που δεν τους προκάλεσε κάποια έκπληξη. Αυτό που προφανώς δεν περίμεναν να δουν ήταν τον λύκο να… ψαρεύει. Ο V089, όπως ονόμασαν οι ερευνητές τον λύκο, κάποια στιγμή πήγε στον ποταμό Ας όπου κατάφερε να πιάσει και να φάει φυσικά στην συνέχεια τρία ψάρια. Η κάμερα καταγράφηκε επίσης να κινείται σε ανοικτούς χώρους και να τρέφεται και με μούρα συμπεριφορά που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά σε λύκους πριν από λίγα χρόνια.

naftemporiki.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...