Οι μεταλλάξεις στο φυτικό βασίλειο πηγή έμπνευσης για τον Ντάνιελ Ντελ Κόρε

Ο Ντάνιελ ντελ Κόρε έμαθε για την πραγματικότητα της μόδας -σε αντίθεση με τη φαντασία- από νωρίς. Τον Μάιο του 2017 ο γεννημένος στη Γερμανία, Ιταλός σχεδιαστής, του οποίου η ετικέτα, Del Core, έκανε ντεμπούτο στο Μιλάνο τον περασμένο Φεβρουάριο, εργαζόταν στον οίκο Gucci, δημιουργώντας εμφανίσεις για το κόκκινο χαλί ως μέλος της σχεδιαστικής ομάδας του Αλεσάντρο Μικέλε.

Και, όπως ανέφερε στη Vogue είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να προετοιμάσει την εμφάνιση με φόρεμα του οίκου στο Met gala της Ντακότα Τζόνσον – μαύρο με λωρίδες και βολάν. Αυτό που δεν είχε προγραμματίσει ήταν να οδηγήσει την Τζόνσον στο γκαλά για να βεβαιωθεί ότι θα ήταν εντάξει αφού έβγαινε από το αυτοκίνητο. «Φτάσαμε και οι φωτογράφοι τρελάθηκαν» θυμάται ο Ντελ Κόρε. «Είχα εντυπωσιαστεί. Τότε, όταν γύρισα», λέει, «το αυτοκίνητο είχε εξαφανιστεί και στεκόμουν εκεί σαν ανόητος. Καθώς περπατούσα πίσω στο ξενοδοχείο σκέφτηκα, λοιπόν, ότι η δουλειά μου αφορά εκείνη. Το ότι ήμουν εκεί έκανε τη διαφορά. Η Ντακότα φαινόταν καταπληκτική».

Η πρώτη επίδειξη μόδας του brand Del Core, ήταν η μοναδική στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο που παρουσιάστηκε σε κοινό, 40 ατόμων, φιλοξενήθηκε στο ιστορικό κτίριο Cittadella degli Archivi, στις αποθήκες που στεγάζουν τα αρχεία της μητρόπολης της Λομβαρδίας και όλοι ελέγχθηκαν αυστηρά για COVID-19.

Ήταν εκθαμβωτική, με πολλές τεχνικές ραπτικής και θύμιζε θέατρο. Υπήρχε επίσης μια υπενθύμιση ότι μερικές φορές οι σχεδιαστές πρέπει απλώς να ενεργήσουν με τη δύναμη οποιωνδήποτε παράξενων και υπέροχων συναπτικών συνδέσεων ενισχύουν τη φαντασία τους.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...