Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση ενός αρχιτεκτονήματος αναφοράς του 20ού αιώνα

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης Ιβάνοβο -254 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας- είναι ένα από τα σημεία αναφοράς στην αρχιτεκτονική του 20ού αιώνα: οικοδομήθηκε το 1933, τη δεκαετία του 1950 και τη δεκαετία του 1980 έγιναν εργασίες αποκατάστασης και πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκαν οι τρίτες, υπό την επίβλεψη του αρχιτεκτονικού γραφείου FABER GROUP αυτή τη φορά.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο -ιδρύθηκε το 2002 από τους αρχιτέκτονες Alena Franchyan και Boris Matveev- επέλεξε να διατηρήσει τον υβριδικό χαρακτήρα του αρχιτεκτονήματος, ο οποίος είναι αξιοσημείωτος για τα δύο ιδεολογικά αντίθετα, αλλά αισθητικά συμπληρωματικά ύφη του: την πρωτοπορία του κονστρουκτιβισμού και τον σοβιετικό μοντερνισμό.

Τα βασικά στοιχεία της «κόκκινης» και «μπλε» αίθουσας διατηρήθηκαν, οι όποιες παρεμβάσεις στο ντιζάιν επελέγησαν με προσοχή ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά. Το εξωτερικό του σταθμού είναι συνδυασμός χρωμάτων χαρακτηριστικών της αρχιτεκτονικής πρωτοπορίας των δεκαετιών του 1920 και 1930: κόκκινο, γκρι, μπεζ.

Фото: Дмитрий Рыжаков, Андрей Сафонов


loading...