Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας : Επίσημη επίσκεψη του προέδρου της ΔΟΕ

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό μόλις αρθεί η απαγόρευση λειτουργίας των κλειστών χώρων πολιτισμού, επισκέφθηκε ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα μας, όπως ανακοινώθηκε.

Τον πρόεδρο της ΔΟΕ καλωσόρισε στο νέο Μουσείο, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Lamda Development, ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, καθώς και η Μαρία Παπαϊωάννου, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας.

Στην πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της ΔΟΕ έως το 2025, ο Τόμας Μπαχ επισκέφθηκε το νέο Μουσείο, το οποίο στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων.

Ο κ. Μπαχ έφθασε στον χώρο, συνοδευόμενος από τον Σπύρο Καπράλο, πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, μαζί με σημαντικούς εκπροσώπους της Ελληνικής και Διεθνούς Ολυμπιακής Οικογένειας.

Μετά τους χαιρετισμούς, ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους του Μουσείου, όπου στεγάζεται πλέον ένα σημαντικό μέρος της ολυμπιακής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας δημιουργήθηκε για να αναδείξει την Αθήνα ως ολυμπιακή πρωτεύουσα, προτάσσοντας την αξία των ολυμπιακών διοργανώσεων που φιλοξένησε.

in.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...