«Ώρες κοινής ησυχίας» με την Δήμητρα Γαλάνη

Η Δήμητρα Γαλάνη συναντήθηκε με την εξαιρετική σκηνοθέτρια Κατερίνα Ευαγγελάκου για πρώτη φορά, το 2001. Τις σύστησε ο στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος, ο οποίος κι έγραψε τους στίχους στα τραγούδια της ταινίας της Ευαγγελάκου «Θα το μετανιώσεις». Από τη πρώτη στιγμή διαπιστώθηκε μια ουσιαστική «συγγένεια» ανάμεσα στις δύο γυναίκες, στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα και γενικότερα στην αισθητική τους. Η Δήμητρα ως συνθέτης αφέθηκε απόλυτα στις οδηγίες της σκηνοθέτριας, όπως έκανε η τελευταία και με όλους τους συντελεστές των ταινιών της. Έτσι γεννήθηκε η μουσική για την ταινία «Θα το μετανιώσεις» (2002) που τότε, για άλλη μια φορά, σάρωσε τα βραβεία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Για την Ευαγγελάκου ήταν ακόμα μια σπουδαία επιβράβευση, για την Γαλάνη όμως αποδείχτηκε ο ιδανικότερος τρόπος για να ξεκινήσει αυτόν το καινούργιο δρόμο στη μουσική που ονειρευόταν από μικρό παιδί. Να γράφει δηλαδή μουσικές για ταινίες.

Στην επόμενη ταινία της, «Ώρες κοινής ησυχίας» (2006) η Ευαγγελάκου θεώρησε αυτονόητο ότι θα συνεργαστεί μαζί της ξανά. Από αυτή την ταινία προέρχεται και το ομότιτλο τραγούδι «Ώρες κοινής ησυχίας» το οποίο δεν είχε εκδοθεί μέχρι τώρα. Τους στίχους έχει γράψει μια νέα στιχουργός η Στεφανία Χαρσούλα αποτυπώνοντας με εξαιρετικό τρόπο το αίσθημα και το νόημα της ταινίας. Είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (από το Νοέμβριο) και σηματοδοτεί μια σειρά εκδόσεων που θα ακολουθήσει και που σταδιακά θα συγκεντρώσει την δουλειά που έχει κάνει η Δήμητρα Γαλάνη μέχρι σήμερα στο στον Κινηματογράφο, το Θέατρο και την Τηλεόραση.

Σημειώνει η συνθέτις και ερμηνεύτρια:
«Πραγματικά, κάθε μουσική κρύβει μια ιστορία από πίσω: μιλάει για το πώς ήσουν όταν την έγραφες, πώς ένιωθες και τί ζούσες, τί σε επηρέαζε και τί σε ενθουσίαζε… Τα τραγούδια μας είναι τελικά τα ίχνη που αφήνουμε από το πέρασμα μας από τη ζωή και είναι ευλογία πραγματικά να μπορείς αυτή τη ζωή να την μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς».
Δήμητρα Γαλάνη

«Ώρες κοινής ησυχίας»
Aπό την ομώνυμη ταινία της Κατερίνας Ευαγγελάκου (2006)
ΜΟΥΣΙΚΗ: Δήμητρα Γαλάνη
ΣΤΙΧΟΙ: Στεφανία Χαρσούλα
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ/ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Χρυσόστομος Μουράτογλου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ VIDEO CLIP: Κατερίνα Ευαγγελάκου

Η ταυτότητα της ταινίας:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κατερίνα Ευαγγελάκου
ΣΕΝΑΡΙΟ: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κατερίνα Ευαγγελάκου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
ΜΟΥΣΙΚΗ: Δήμητρα Γαλάνη
ΜΟΝΤΑΖ: Ιωάννα Σπηλιωπούλου
ΣΚΗΝΙΚΑ/ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ιουλία Σταυρίδου
ΗΧΟΣ: Μαρίνος Αθανασόπουλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Κωνσταντίνος Μωριάτης

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Αλεξία Καλτσίκη, Χρήστος Στεργιόγλου, Ταξιάρχης Χάνος, Ερρίκος Λίτσης, Αγγελική Παπαθεμελή, Υβόννη Μαλτέζου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Βάσω Καβαλιεράτου, Αναστάσης Κολοβός, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...