Οταν οι Rolling Stones έπαιξαν μουσική στην παραλία της Κοπακαμπάνα σε 1,2 εκατ. ανθρώπους

Τη νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου 2006.

Στις 9 Ιουλίου κυκλοφορεί εμπλουτισμένη επανέκδοση της ιστορικής συναυλίας που έδωσαν στις 18 Φεβρουαρίου 2006 οι Rolling Stones στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας έχει κυκλοφορήσει ως μέρος του box set (4 DVDs) του 2007 The Biggest Bang, η επανέκδοση -που σύμφωνα με την μπάντα, είναι «remixed, re-edited and remastered»- περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια που δεν υπάρχουν στην αρχική έκδοση: τα «Tumbling Dice», «Oh No, Not You Again», «This Place Is Empty» και «Sympathy for the Devil».

AFP VIA GETTY IMAGES

Η συναυλία στη μήκους 2,5 μιλίων Copacabana Beach, με το stage στημένο μπροστά από το Copacabana Palace Hotel, ήταν χωρίς εισιτήριο, με αποτέλεσμα το πλήθος που την παρακολούθησε να είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί ποτέ σε ροκ συναυλία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις 1,2 – 1,5 εκατ. άνθρωποι πήγαν να ακούσουν live τους Stones, ενώ η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση στη Βραζιλία και δορυφορικά μέσω ραδιόφωνου σε όλο τον κόσμο.

«Όχι ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα show στον πλανήτη, αλλά πρέπει να πω ότι το Ρίο ήταν το κάτι άλλο» είπε για τη συναυλία o Κιθ Ρίτσαρντς.

«Ήταν εκπληκτικό» πρόσθεσε ο Μικ Τζάγκερ. «Ήταν πραγματικά καλό κοινό. Ξέρουν πώς να ευχαριστιούνται, σ′ αυτές τις περιπτώσεις».

Το opening set ανέλαβαν δύο βραζιλιάνικες μπάντες και στη συνέχεια, ανέβηκαν στη σκηνή οι Stones ανοίγοντας το πρόγραμμα με το «Jumpin’ Jack Flash».

AFP VIA GETTY IMAGES

Στην deluxe έκδοση θα περιλαμβάνεται και ένας δίσκος μπόνους με τη συναυλία που έδωσαν οι Stones τον Νοέμβριο του 2005 στη Salt Lake City στην Πολιτεία της Γιούτα.

Πριν από την κυκλοφορία του A Bigger Bang: Live On Copacabana Beach στις 9 Ιουλίου, η Mercury Studios θα κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό EP με πέντε τραγούδια: τις ερμηνείες στο Ρίο των «Sympathy for the Devil», «Wild Horses», «You Got Me Rocking» και «Happy» και την ερμηνεία στη Salt Lake City του «Rough Justice».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, NMEUltimate classic rock

huffingtonpost.gr

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...