Παραλίγο τραγωδία σε αγώνα δρόμου στη ΒαλένθιαΤα λάθη των διοργανωτών οδήγησαν στο χάος

Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία σε έναν αγώνα δρόμου δέκα χιλιομέτρων που διεξήχθη στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Τα λάθη των διοργανωτών στη γραμμή εκκίνησης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συμμετεχόντων, προκάλεσαν συνωστισμό μεταξύ των δρομέων με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν πολλοί αθλητές.

Η κατάσταση μάλιστα ξέφυγε από κάθε έλεγχο, όπως μπορεί να διακρίνει κάποιος από τα σχετικά βίντεο και είναι θαύμα που αποφεύχθηκε μια τραγωδία.

«Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. Είδα πολλούς αθλητές, κυρίως κορίτσια, να ποδοπατούνται τη στιγμή της εκκίνησης. Ευτυχώς αποφεύχθηκε η τραγωδία», τόνισε χαρακτηριστικά μια από τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον αγώνα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ισπανικών μέσων ενημέρωσης υπήρξαν μικροτραυματισμοί αθλητών, ευτυχώς όμως κανείς δεν ήταν σοβαρός.

Ο συγκεκριμένος αγώνας συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον κάθε χρόνο και χιλιάδες δρομείς δηλώνουν συμμετοχή.

Υπολογίζεται πως οι συμμετέχοντες αυτή τη φορά ξεπερνούσαν τους δώδεκα χιλιάδες αλλά οι διοργανωτές έκαναν πολλά λάθη με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στην εκκίνηση.

Ο δρόμος ήταν πολύ στενός, οι αθλητές στριμώχτηκαν και όταν κάποιοι εξ αυτών έπεσαν στην άσφαλτο, ποδοπατήθηκαν απ’ όσους ήταν πίσω τους. Ευτυχώς όμως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ακολουθήστε τo ΕΝΘΕΤΟ στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν!


 

loading...