Πάτρα: Σε livestreaming δράσεις θα πραγματοποιηθεί το φετινό καρναβάλι

H πανδημία όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσε να μην χτυπήσει και τους καρναβαλιστές, καθώς λόγω των αυξημένων κρουσμάτων και των εντόνων περιοριστικών μέτρων προστασίας το μεγαλύτερο Καρναβάλι της χώρας που λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο στην Πάτρα, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Ο Δήμαρχος Πάτρας ωστόσο σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι ο δήμος προσαρμοσμένο σε συνθήκες πανδημίας θα κάνει μια προσπάθεια να αναστήσει το Πατρινό Καρναβάλι αλλά μέσω live streaming εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε κατά την εισήγησή, «παρά τη δυσάρεστη συγκυρία της μη πραγματοποίησης υπαίθριων εκδηλώσεων» η διοργανώτρια αρχή «με απόλυτα προσεκτικό οικονομικό προγραμματισμό (…) θα προσπαθήσει να προσφέρει ανάσες ζωής καθ’ όλη την καρναβαλική περίοδο». Οι δράσεις που «θα συνδέουν το Καρναβάλι με τις Τέχνες» θα μεταδίδονται τηλεοπτικά και διαδικτυακά.

Η διοργανώτρια αρχή αναφέρει πως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, διαγωνισμοί τραγουδιού, δράσεις του Κρυμμένου Θησαυρού, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» και πολλά άλλα «θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο ώστε μέσω τηλεοπτικών μεταδόσεων και του διαδικτύου να δώσουν την ευκαιρία σε όλους να αφουγκραστούν την ατμόσφαιρα των ημερών, προσαρμοσμένη βέβαια στις ανάγκες που επιβάλλονται ώστε αυτό το Καρναβάλι να είναι το τελευταίο Καρναβάλι της οθόνης» ενώ τονίζει πως όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα τηρούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το κεντρικό σύνθημα «Το καρναβάλι αλλάζει» θα μεταδοθεί στους κατοίκους της Πάτρας από δύο τελάληδες: Ο παλιός και ο νέος! «Ο παλιός με την εμπειρία του θα βοηθήσει τον νέο να ενημερώσουν το κόσμο για την νέα πραγματικότητα με … χιούμορ και ελπίδα», αναφέρει η διοργάνωση. Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο 23 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 με όλα τα πρωτόκολλα προφύλαξης, για τους εμπλεκόμενους, λόγω covid-19, μέσα από το Δημοτικό Θέατρο και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε ζωντανή εκπομπή από τοπικά- περιφερειακά κανάλια και σε live streaming από site του διαδικτύου και την επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr.

Η διοργάνωση υπογραμμίζει ότι «αν το επιτρέψουν μάλιστα οι συνθήκες, δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού θα διεξαχθούν και σε ανοιχτούς χώρους». Παράλληλα έγινε γνωστό πως «προετοιμάζεται πυρετωδώς» ο πολυδύναμος πολιτιστικός πολυχώρος των «Παλαιών Σφαγείων με κέντρο αναφοράς το Πατρινό Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, που θα δώσει άλλη πνοή και δημιουργική κατεύθυνση στον θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού καθόλη τη διάρκεια του έτους».

Τα κτίρια ανακατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014 – 2020. Ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων θα αποτελέσει ένα πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο για το Πατρινό Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, μαζί με την υλική και άυλη κληρονομιά που τα συνοδεύει, με έντονα δημιουργικό, ψηφιακό, οπτικοακουστικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και συμμετοχικό χαρακτήρα.

Σημειώνονται πως οι μεταδώσεις θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 23 Ιανουαρίου (Ημέρα Έναρξης) έως και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, που θα πέσει η αυλαία των εκδηλώσεων και δράσεων.

Πατήσετε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...