ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων έως 15 Σεπτεμβρίου – Συνεχίζουμε με θέατρο και μουσική

Με πλουραλιστική διάθεση η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να προσφέρει και όλο τον Σεπτέμβριο ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με γνώμονα την ικανοποίηση και των πιο απαιτητικών φίλων της μουσικής και του θεάτρου οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν – ελεύθερα και με ασφάλεια – τις μοναδικές αυτές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Αττικής.

Υψηλού επιπέδου θεατρικές παραστάσεις και ξεχωριστές συναυλίες έχουν επιλεγεί από την Περιφέρεια -με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη και αρωγούς την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Μαίρη Βιδάλη και τον Τομεάρχη Πολιτισμού-Περιφερειακό Σύμβουλο, αρμόδιο για τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρη Ρώμα– στο πλαίσιο των δημοτικών φεστιβάλ και εν γένει πολιτιστικών εκδηλώσεων των Δήμων της Αττικής.

Το πρόγραμμα 8 με 15 Σεπτεμβρίου 2021

Μία συναυλία, τρεις θεατρικές παραστάσεις και μία παιδική θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στις 8 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Βαρβαρέσου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης στις 20:30 τον Γιώργο Χατζηνάσιο,  στο Αττικό Άλσος στις 21:00 τις «Φοίνισσες» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο, στο θεατράκι ΠΠΙΕΔ– Νέα Φιλαδέλφεια στις 21:00 τον «Συλλέκτη», στον προαύλειο χώρο του Μουσείου Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες στις 21:30 «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» και στις 20:30 στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Πέραμα το παιδικό θεατρικό «Αίσωπος, ένας φίλος απ’ τα παλιά».

Στις 9 Σεπτεμβρίου υπάρχουν δύο παραστάσεις στις 21:00: στο Αττικό Άλσος οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο και  «Η Σοφολογιότατη» στο θέατρο Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων.

Την επόμενη μέρα, στις 10 Σεπτεμβρίου στις 21:00 ανεβαίνουν στο Ανοιχτό Θέατρο Δεξαμενής του Δήμου Κρωπίας η θεατρική παράσταση «Ορέστης», στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα οι «Βάκχες», στο Αττικό Άλσος η παράσταση «Λουκής Λάρας», στο λιμάνι Μεγαλοχωρίου στο Αγκίστρι θα δοθεί συναυλία με τον Νότη Θαλασσινό και στην κεντρική πλατεία Βιλίων συναυλία με το Χρήστο Νικολόπουλο, την Πίτσα Παπαδοπούλου και τον Στέλιο Διονυσίου.

Για τις 11 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί τρεις συναυλίες: της Ελένης Βιτάλη στο Δημοτικό Στάδιο του Αγίου Δημητρίου στις 21:00, στο Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης στις 21:00 «Ο Λυρικός και Λαϊκός Μίκης Θεοδωράκης» και στις 20:00 στην πλατεία Φρατσίων «Καιρός για αγάπες και αγκαλιές» με τον Γιάννη Ζουγανέλη.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα βρεθούν στις 12 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Νταμάρι – «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Βριλήσσια στις 21:00 και ο Άκης Δείξιμος στο θέατρο πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», στις 21:00. Την ίδια μέρα και ώρα ανεβαίνουν οι παραστάσεις: οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2021», οι «Βάκχες» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων στο Αττικό Άλσος, «Μαζί δεν κάνουμε / Ειδικές Περιστάσεις», από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στο Αιγάλεω, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στον αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου της Δημοτικής Ενότητας Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και «Οι Παλαιστές» στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Αχαρνών.

Στις 13 Σεπτεμβρίου στο Αττικό Άλσος στις 21:00 έρχεται η θεατρική παράσταση «Υλικό Καποδίστριας», από τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και Ρούμελης, στο θέατρο πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 21:00 η «Ανδρομάχη», του Ευριπίδη, στο Ανοιχτό Θέατρο Δεξαμενής του Δήμου Κρωπίας στις 21:00 «Ο Μικρός Πρίγκιπας» και στο θερινό κινηματογράφο Πάνθεον στην Αγία Βαρβάρα συναυλία με το Σπύρο Πολυκανδριώτη στις 21:00.’

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» συνεχίζει το… ταξίδι του και στις 14 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στο Νέο Θέατρο Χαϊδαρίου στις 20:30 ενώ συναυλία «Οι δικές μας φωνές» (ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ) θα δοθεί στις 21:00 στο Κηποθέατρο Παπάγου ο «Δον Καμίλο» ανεβαίνει στο θέατρο Βερόρι στα Βίλια στις 21:00.

Και ενώ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζονται όλο τον Σεπτέμβριο, στις 15 του μήνα στο θέατρο Βράχων, στις 21:00, έρχεται η συναυλία «Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη…», στο Κολυμβητήριο Ραφήνας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου η συναυλία με το Γιώργο Τσαλίκη στις 21:30 και ανεβαίνουν οι θεατρικές παραστάσεις «Μαζί δεν κάνουμε/Ειδικές Περιστάσεις», από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο Αττικό Άλσος, στις 21:00 και «Η Πόρνη Από Πάνω», με την  Κατερίνα Διδασκάλου στο Ανοιχτό Θέατρο Δεξαμενής του Δήμου Κρωπίας, στις 21:00.

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε το ΕΝΘΕΤΟ στο Google News


loading...